Solig midsommar!

På midsommarafton skulle vi träffa vårt kompisgäng som vanligt. Vi började med Läckö kl. 11. Linnea och Tomas stannade hemma eftersom Linnea haft lite ont i öronen och var dunderförkylt. Vi tyckte det var onödigt att dra med henne till Läckö med regn och blåst...trodde vi ja! Solen sken hela dagen och Tomas sms-ade om århundradets hagelskur i Lidköping och undrade hur det gick med oss. Det värsta som hände mig var att jag hade alldeles för varma kläder på mig och lyckades bränna mig i ansiktet!

På eftemiddagen åkte vi hem till kompisarnas trädgård. Spelade kubb och grillade.

En mycket lyckad midsommar.

Nackspärr

Efter allt grävande, grusläggande, plattande med vibrator och markstensläggande har Tomas fått nackspärr. Ett par dagar före midsommar kom det och på midsommar kom han knappt upp ur sängen på morgonen. Han fick vila sig några dagar från "hemmajobbet" och jag fick ta över. Det gick faktiskt bra det också och nu är det äntligen klart!
Tomas hyrade en maskin för att skära markstenen i trekanter och mindre bitar och lade sanden på plats i går. Kanske hinner en liten sopning till.


Förkylning

Linnea har varit "döförkyld" i några dagar och för att det inte skulle bli värre i kylan så har hon fått vara inne så mycket som möjligt de senaste dagarn har mått okej men varit ganska trött. Ingen feber eller så men i natt vaknade vi av att hon grät.
Tomas gick upp (efter vissa påtryckningar från mig) men han kom tillbaka ganska snabbt så jag trodde det var lugnt. Efter bara några minuter började hon gråta igen och Tomas gick upp än en gång. Han kom tillbaka med hennes kudde och frågade efter alvedon. Det visade sig att hon hade ont i örat!
Som tur var hade vi även nässpray hemma. Hon somnade ganska omgående och sov hela natten. Vilket tyvärr inte jag gjorde. Jag kunde inte somna om utan låg vaken i drygt två timmar så jag har varit ganska trött idag.
Linnea däremot har mått bra hela dagen och har knappt haft ont alls så hon var med mig på stan i eftermiddags. Hoppas, hoppas att det inte blir något krångel med örat nu när det är midsommar och allt. Fast det viktigaste är ju att det inte blir något krångel för hennes egen skull. Det är ju inte så skönt att ha öroninflammation.


Sommarfest

Nu har vi haft årets sommarfest med jobbet. Vi började med fika på skogshyddan som är en underbar plats vid vattnet där Missionskyrkan har ett fik med minigolf och lite annat smått och gott.
Vi hade 3-kamp vilket bestod av minigolf på skogshyddan och tipspromenad hem till bossen som inte bor så långt därifrån.
Framme hos bossen satt vi och pratade lite innan vi käkade god buffé från Matoset. Efter maten var det dags för tredje och avgörande delen i vår 3-kamp - musikquis.
Sen var det kaffe och vi satt och pratade och spelade TP fram till ett-tiden på natten. Vi var inte så många kvar då men trevligt hade vi minsann.

U-21 EM Spanien-Tyskland

Albin är ett stort fan av fotbollslaget Barcelona. Han kan namnet på alla spelare, vilka positioner de har och hans största favorit är Samuel Eto (stavning har jag inte en aning om för jag är inte ett riktigt lika stort fan vare sig av fotboll eller Eto).
Farfar hade ju snappat upp detta när han var på besök och såg till att farfar, Tomas, Albin och farfars nya frus son åkte och tittade på Spanien-Tyskland U-21 i Göteborg i måndags. Albin var lyrisk, både för att få se sin första stora fotbollsmatch och att få vara uppe så länge. Matchen började inte förrän kl.21.

Linnea hon stannade hos farfars fru utanför Alingsås och hade myskväll och hon såg fram emot det minst lika mycket som Albin såg fram mot fotbollen. Linnea och farfars fru satt i deras nya husvagn och spelade yatzy.

Själv hade jag en myskväll hemma i lugn och ro. Jag skulle jobba som vanligt dagen efter och såg fram emot en kväll på egen hand.

Sjuk igen

Jag har en känsla av att jag inte kommer vara sjuk på flera år framöver. I alla fall om man ser till hur mycket jag varit sjuk den senaste tiden.
I tisdags åkte jag på migrän igen och blev liggande.
Jag har ju haft migrän i många år men den har varierat lite under åren men den senaste tiden har den varit ganska ilsken.
Igår ringde jag till vårdcentralen för jag har haft lite andra symptom också som hjärklappning och yrsel när jag går upp för trappan m.m. Jag fick en tid en timma senare och började med EKG som var perfekt. Läkaren trodde att mina symptom hade med migränen att göra och jag fick prova en annan medicin. Jag har ätit receptfri medicin i flera år för den receptbelagda jag provade var inget bra på mig.
Jag fick en liten provförpackning först för de kostade 70 kr per tablett. Det känns ju lite onödigt att köpa en jätteförpackning om de inte funkar.

Nu tänker jag inte vara sjuk på minst ett år!


Jobbhelg

I helgen har det grävts ur en massa gräs och lerjord i vår trädgård. I det urgrävda har det sedan skyfflats i en massa sten. Jösses vad grabbarna har slitit. Både kusinbarnet och det lite större barnet Tomas var rejält möra i kroppen.

Sten och grus

I helgen ska vi göra iordning trädgården på baksidan. Det är inte den sidan som trädgårdsdesignern varit och tittat på.

Dels har en del plattor sjunkt ner på baksidan och vi använder sällan den uteplatsen för vi får inte plats med någon utemöbel där som räcker till alla 4 i familjen. Därför bestämde vi att vi ska utöka den uteplatsen och sätta ett par vinbärsbuskar i en upphöjd rabatt och skaffa cykelställ.

Cykelstället är beställt, sten och grus lika så. Det kommer på fredag och då ska detta jobb påbörjas. Tomas har beställt 2 ton stenmjöl, 6 ton grus och 32 kvm med marksten. Han är ledig på fredag och kommer påbörja jobbet då och sedan kommer mitt kusinbarn som är 17 och hjälper till lördag och söndag. Han var mycket villig att hjälpa till. Det var inga bekymmer att gräva djupt- det var bra motion. Inga problem att vädret kommer bli dåligt-det går ändå men när jag frågade om han kunde börja vid 9-tiden såg han inte så road ut längre.

Nej, man ska inte lura sina barn

För en stund sedan ropade Linnea och sa:

-Mamma, kan du puffa till min kudde.
-Det gjorde jag ju alldeles nyss när du gick och lade dig, svarar jag
-Men den är platt nu, ropar hon tillbaka.
-Okej, svarar jag men du får vänta tills jag är klar vid datorn.

Tänkte att det blir nog inga problem. Hon brukar somna inom 5 minuter så väntar jag en stund hinner hon somna. Men så hörde jag att hon låg och pratade så jag gick in till henne och hon var vaken och lågo och småpratade med sin docka. Kudden hade hon slängt vid fotändan i väntan på en tillpuffning.

Stackarn har legat utan kudde i 30 minuter och bara väntat på att jag ska komma. Jag måste sluta upp med att skjuta upp allting!


Klassfotboll

I lördags när jag låg nedbäddad i soffan var det dags för Albins första klassfotboll. Lidköpings IdrottsFörening ordnar en turnering för alla klasser i Lidköping årskus 1-6. Alla klasser som vill får vara med och Albins lag hade 5 matcher i lördagens seriespel.
De vann 4 matcher och spelade 1 oavgjord och de vann seriespelet.

På söndagen var det dags för finaler och i åttondelsfinalen blev det vinst  men i kvartsfinalen stötte de på patrull.

Jag tycker helt klart de var duktiga som tog sig så långt och Albin hade två fantastiskt roliga dagar.

Överraskning

När vi var i skåne över kristi himmelsfärds-helgen satt vi och spelade kort på lördagkvällen och drack lite vin och öl. Så där fram vid tolv-tiden fick Tomas ett SMS.

"Vad fan" var hans kommentar. Sen skrattade han och visade oss andra som var omåttligt nyfikna:

"Vi har gift oss i dag" stod det med hälsning från min svärfar med sambo...förlåt fru.
(När jag skrivit om dem förut har jag ju skrivit "Svärfar med Sambo men jag ändrar väl på det från och med nu...)

Eftersom vi fått lite innanför västen var vi tvugna att skoja med dem lite så först fick de inget svar från Tomas utan från hans kusin med ett "Grattis". Sedan skickar Tomas iväg ett SMS tillbaka (efter lång och hård övertalning från mig och kusinen):
"Vad ska ni med en lift till"

Det dröjde inte så länge innan svärfar ringde upp. Han hade fått förklara en stund för sin nyblivna fru att han faktiskt hade kollat orden så inte T9-programmet hade valt andra ord.

Det var nog mest jag och kusinen som tyckte det var kul för vi skrattade i ett par timmar. Tårarna sprutade och jag hade träningsvärk i magen dagen efter. Jag skrattar fortfarande så tårarna sprutar när jag tänker på det.

Och till brudparet:

                                                                              ETT STORT GRATTIS!


Manlig förkylning...

...är min egenhändigt ihopsnickrade diagnos på mig själv. Jag är nämligen fantastiskt ynklig och gnällig så i min värld finns det ingen annan diagnos som stämmer in på mina symtom.

I torsdags jobbade jag bara ett par timmar innan jag gick hem med illamående och huvudvärk. Frös som en hund gjorde jag. Provade mysbyxor, fleecetröja och filt i soffan men det hjälpte inte.Filt nr 2 hjälpte inte heller så jag gick och hämtade duntäcket istället. Där låg jag tills det var dags att hämta barnen. Snabbt hem till soffan igen och barnen valde TV och data, de blev inte emotsagda.
Albin hade fotbollsträning på kvällen och med Tomas i Tjeckien var det bara att slänga i honom en macka och iväg till träningen där han fick klara sig själv. Kvällen avslutades med 39 graders feber och en mycket ynklig Sara.

Både i fredags och lördags hade jag lika hög feber och gjorde inte några knop alls. Klassfotbollen var inte att tänka på och det var ju tur att Tomas inte skulle ha något kalas på sin 40-årsdag igår (31 maj).

Söndagen var dock den första mogonen jag vaknade utan feber och hade bara lite feber på eftermiddagen. Tyvärr blir jag ganska matt av feber och svimmar lätt. Det blir ju inte bättre när man har legat platt fall i 3 dagar (blodtrycket vänjer sig fort vid att man ligger still) och att man inte fått i sig någon fast föda på lika lång tid. Det var många år sedan jag drack så mycket blåbärssoppa och nyponsoppa! Mitt magras är inte heller till någon större hjälp... 

Jag försöker att sitta så mycket som möjligt för att blodtrycket ska vänja sig men står jag upp mer än ett par minuter blir jag yr och måste sätta mig eller lägga mig. Nu har jag fått i mig ett äpple och orkar vara uppe en stund.

I morse efter jag duschat smörjde jag in mig som vanligt och fick direkt nässelutslag på hela benen, bålen och armarna så nu ser jag helkoko ut där också. Ja,ja, jag ska väl sluta klaga. Det är väl lika bra att få all skit på en gång! 


RSS 2.0