Jag blir tokig

Det förra inlägget blev publicerat  3 gånger fast jag bara tryckt på publiceraknappen en gång. Dessutom gjorde jag inte någon paus utan skrev allt direkt. Konstigt konstig. Kan det ha något att göra med att den hoppar tillbaka i texten?

Jag och tekniska prylar

Jag är teknisk idiot, inget att diskutera.

När jag skriver inlägg på bloggen och väntar en stund innan jag trycker på knappen "spara och publicera" så kommer inlägget två gånger och jag vet inte hur man tar bort det. Det är kanske så att programmet sparar inlägget som en säkerhetsåtgärd efter en viss tid men jag ser ju inte att den har gjort det för än det är för sent.

Just nu sitter jag och skriver på Tomas bärbara dator och den och jag är inte de bästa vänner. Den har i och för sig lärt mig var "End-knappen" och "Page Down-knappen" sitter.
För rätt vad det är när jag sitter och skriver så hoppar plötsligt markören tillbaka någonstans i texten och börjar skriva där i stället.
Är man då inte allt för långsam när man skriver så hinner man ju med några bokstäver innan man märkt att man skriver på fel ställe. Man måste då ta bort dessa bokstäver. Hoppa till slutet i texten och fortsätta skriva.
Inget större problem tycker ni kanske men denna rubrik fick jag skriva tre gånger och under tiden jag skrivit denna text har jag fått starta om 28 gånger. Det börjar bli mycket irriterande.
Jag antar att jag kommer åt någon knapp när jag skriver som jag inte ska komma åt men jag vet inte vilken knapp det är för det händer både när jag skriver med vänster och höger hand. Kanske någon där ute i cyber-världen som läser detta har någon aning.

Skåne

Som jag skrev i inlägget om magninfluensan åkte vi till Skåne i helgen. Det var som sagt var länge sedan vi träffade dem. (Tomas kusin med familj) och det var jätteroligt att träffas.
 Som vanligt spelade vi kort på kvällarna men denna gång blev det Gin Rummy istället för Chicago som det brukar bli.
Det som däremot gick som vanligt var att jag åkte på storstryk. Sista kvällen blev det dock ett par omgångar med Chicago. Otroligt nog så tog undertecknad hem mästartiteln vilket är något utöver det vanliga!

Albin hade tagit med sig fotbollshandskar och bra skor att spela i men tyvärr hade sonen i familjen som är ett år äldre än Albin trampat på en spik och foten var riktigt svullen. Det fanns inte en chans att han kunde spela någon fotboll men Albin hade roligt i alla fall.

Magsjuka

I fredags åkte vi till skåne och hälsade på Tomas kusin med familj. De bodde också i Tjeckien i två år och vi har inte träffats sedan vi kom hem därifrån.

Vi grillade på fredag kväll och hade det mysigt men en timma efter jag gått och lagt mig började Linnea att kräkas. En jättespya mitt i sängen. Det var bara att börja tvätta, duscha och greja kl. 02 på natten. Inte exakt vad man känner för just då men man får ju tänka att det är värst för Linnea som dessutom mår skit. Såg fram emot en sömnlös natt med fler spyor men hon sov hela natten.
Gött tänkttye jag och tyckte att vi kan nog köra på som vanligt då. Vi skulle på krogrejs och annat.

Linnea åt inget till frukost men vi åkte i väg till en park där de har djur och lekplats. Hon lekte en stund och åkte en karusell men det gick inte många minuter innan energin var slut. Hon fick i sig en festis men våfflan vägrade hon äta.

Vi åkte vidare in till stan och där köpte vi banan och vatten. Hon fick i sig en halv banan under dagens lopp men inget annat..

När vi kom hem på eftermiddagen kräktes stumpan igen och hon var så trött att hon frågade om hon fick gå och lägga sig. Det fick hon naturligtvis även om klockan bara var 18.00.

På söndagen åkte vi hem kl. 11. Tänkte att det var bra att komma hem i tid ifall det skulle bli fler fall av influensan.

Linnea sov hela vägen hem och kräktes när vi kom hem ett par gånger till och sedan fick hon feber. Då ringde jag till sjukvårdsupplysningen. Tänkte att hon kanske började bli intorkad. Fick recept på vätskeersättning och lugnande besked. Eftersom hon inte hade diarré var det inte så farligt. Man blir tydlgen inte lika lätt intorkad då.

På måndagen har hon fortfarande inte fått i sig något och hon är helt utslagen. Hon sov till klockan 14 och jag väckte henne en gång var 15:e minut för att hon skulle ta en klund med saft och en matsked med vätskeersättning. Stackarn, hon var helt utslagen. På eftermiddagen var hon lite piggare och orkade ta sig hela vägen till soffan och titta på TV där hon låg hela kvällen.

Igår, tisdag, var hon bättre. Hon fick till och med i sig ett par smörgåsrån och på kvällen nästan en skiva formfranska.
Hon har fortfarande svårt att äta men får i sig ordentligt att dricka i alla fall men hon får stanna hemma imorgon också.

Innan Linnea fick magsjukan hade hon lite hull på kroppen. Så där lagom som man ska ha när man är liten men det syntes i morse att hon har gått ner mycket. Det är ju tur att hon hade lite hull att ta av!


Fin-besök

I torsdags kom "Vänersborgs-Tjekerna" på besök. Vänersborgs-Tjeckerna är jobbarkompis till Tomas som också bodde i Tjeckien två år. De flyttar hem till Vänersborg i juli men "mamman" och barnen och hårbollen (Golden retrivern vid namn Hudson) är hemma nu en månad i sitt nya hus.
Först gick de "hysesyn" för de har inte varit hos oss förut. Efter det åkte vi till utsiktsplatsen i Råda (brevid Albins skola) för att grilla korv. Hade köpt en engångsgrill för att det skulle gå fort men det gjorde det minsann inte. Vi har alltid haft tur med våra engångsgrillar men den här ville inte brinna. Det slutade med att Tomas efter en halvtimma fick åka hem och hämta fler tändstickor och tändvätska!

Efter en SEN lunch (14.30) åkte vi hem och tog en kopp kaffe och satt och pratade.

"Vänersborgs-Tjeckerna" sov över och barnen somnade faktiskt ganska fort. Dagen efter skulle vi vidare till skåne och Tomas kusin så Vänersborgs-Tjeckerna åkte hem till Vänersborg.

Det var mycket roligt att träffas och hoppas att vi kommer ses snart igen.

Trädgårdsdesign

Idag kl. 16 kommer en trädgårdsdesigner vid namn Anne Enestig hem till oss. www.tradgardsform.nu

Jag har helt och hållet kört fast när det gäller det gröna. Vet ungefär hur vi vill använda trädgården, hur det blåser, var vi behöver insynsskydd men har ingen aning om hur det ska gå till eller vilka material vi ska använda.

Har ett par idéer men behöver hjälp med att utveckla dem. Har ju även några önskemål om växter men vet ej om de trivs i den miljön.

Det ska bli spännande!

Migrän

Förra veckan var en jävla skitvecka!
 
På söndagen (veckan därförinnan) fick jag migrän på. Det var en vanlig migrän som gick över framåt kvällningen men den jäkeln kom tillbaka på natten så jag sov i stort sett ingenting, alltså var jag hemma från jobbet på måndagen.

Måndag eftermiddag var hyfsad men jag var trött och tanken var att jag skulle gå och jobba på tisdagen. På natten körde det igång igen, sov inget den natten heller och sov större delen av tisdagen.

På tisdagseftermiddagen kände jag mig bättre och jag åkte och jobbade på onsdagen, jag kan villigt erkänna att jag gjorde inte så många knop. Hjärnan ville liksom inte fungera.
Formulera mail tog en evighet, att bara komma ihåg vilken datum jag skulle skriva (man skriver samma datum sådär 50 gånger om dagen i mitt jobb) tog en evighet. Fick titta i almanackan nästan varje gång.
 På kvällen åkte vi till Vänersborg och hälsade på kompisar som ska flytta hem från Tjeckien till Vänersborg.

På torsdagen var det samma visa igen. Hade inte migrän men var helt väck, yr och huvudvärk och kände mig allmänt konstig så jag var hemma både torsdagen och fredagen.

Med andra ord en jävla skitvecka...

VAB

Då var det dags för VAB igen (Vård Av Barn för er som inte är inne i barnsvängen)

Albin har varit förkyld hela helgen men pigg. Imorse gjorde dock febern entré. Idag är jag hemma och i morgon och på onsdag är Tomas hemma.

Jag skulle kunna ha gjort massor idag, tvättat, städat, plockat men jag har inte fått något gjort. Har bara kört en  maskin med tvätt än så länge, tittat på HighSchool Musical och varit på Netto och handlat lite.

Har i och för sig varit ute på internet och kollat begagnade bilar en stund.

Till och med jobbarkompisarna ringer hem och klagar på att  jag inte bloggar!

Allergi?

Jag tror jag är allergisk.

De senaste åren har jag haft långdragna förkylningar som aldrig vill bryta ut, varje vår. Det kliar i näsan på ett sätt som det inte brukar göra när jag har vanliga förkylningar.

Jag är allergisk mot kiwi sedan tidigare. Mamma som jobbade i dagiskök hade ju koll på allergier och sa att det var någon slags kors-reaktion där, att om man är allergisk mot kiwi är man ofta allergisk mot björk. Dock inte alltid.

Funderar på att gå och köpa mig någon receptfri allergimedicin och se om det funkar.

Nu ska jag i alla fall ta en kopp kaffe och gå på morgonmöte.

RSS 2.0