Konståkning

När vi frågat Linnea vilken idrott hon vill hålla på med har hon svarat "dans på is" så jag ringde konståkningsklubben i söndags och frågade om hon fick hoppa in mitt i säsongen. Svaret blev att de hade läger nu i Lidköping men träningen var samma dag om en timma och hon var välkommen.
Linnea själv var hos grannen Alfred och hade bara varit där i 10 minuter men vi ringde hem henne, tryckte i henne en macka och en halvtimma senare var vi i ishallen. 

Första 5 minuterna ramlade hon nästan hela tiden och kunde inte resa sig själv men efter en stund så stod hon mer på benen än hon låg på isen och kunde även ta sig upp själv. Det var första gången hon åkte på skridskor med taggar som gjorde att hon snubblade en del men i slutet av träningen lyckades hon stå på benen även när taggarna tog i!

Idag är nästa träning.


Fritidsaktiviteter

Albin har ju börjat spela bandy och det har verkat som han tycker det är kul fast han inte hänger med de andra lagkamraterna på skridsko. Vi har pratat lite om det och jag har sagt att de andra har ju åkt ett par år och han inte alls så det kommer att jämna ut sig när han åkt en säsong. Dessutom gick det ju jättebra när han stod i mål i en match häromsisten.
Innan vi köpte en massa utrustning till bandyn, som faktiskt kostar ganska mycket, har jag frågat Albin flera gånger om han verkligen vill fortsätta med bandyn och det ville han. Därför fick han klubba och handskar i julkapp och skridskor köpte vi innan jul. (en nätt summa på dryga 1000 spänn) Första träningen efter jul som var idag fick han frispel och ville inte alls åka på bandyträning. Inte så konstigt när man vänt på dygnet i flera dar och skulle upp tidigt men det visar sig att han inte alls tycker det är kul med bandy och vill sluta...! kan jag säga att det var dags för MITT frispel. Han gjorde precis likadant med hockeyn. Han åkte efter många om och men ordentligt försenad till träningen som han svor skulle bli hans sista. Vissa delar tycker han är kul och vissa inte och det är när det blir lite för jobbigt så det blir tråkigt.

Egentligen spelar det ingen roll vilken sport han håller på med men när han sagt att han vill fortsätta och man satsar på utrustning och 2 dagar senare är det tråkigt, då blir jag SUR!

Fortsättning följer antar jag...

Julen 2008

Kvällen den 23 dec hade vi uppesittarkväll med familjen Andersson. (Kusin med familj.) Det åt´s jansson och julskinka och annat gott, spelades bingolotto och Tomten kom på besök. Runt midnatt åkte vi hem för att orka med julafton.

Vi var själva på julaftonen och hade en riktigt mysig dag. Efter frukosten gick vi till lekplatsen och tog en promenad i de "nya Råda-kvarteren" som byggdes när vi var i Tjeckien. Sedan förbereddes jullunchen och det var lika njutbart som vanligt med julbord.
10 minuter innan Kalle anka var disken och kaffet klart och efter Kalle var det paketutdelning.

juldagen åkte vi till Tomas bror Mathias som köpt sig ett litet hus utanför Falköping till sig och hunden Maja. Vi tog en kopp kaffe och kollade "nyförvärvet" . Det är ett mysigt hus och en fin trädgård och jag är övertygad om att han och Maja kommer ha mysiga grillkvällar där. Hoppas man kan få ta med en korvpaket och en öl och vara med någon gång.
Efter snabbvisiten hos Mathias åkte vi till Tomas mamma Lisbeht som flyttat till en gård utanför, ja... vi åkte förbi Slutarp, igenom Kinnarp och inte så långt från där hon bodde stod det Annelund och Herrljunga 3 mil på en skylt. (När vi åkte från Göteborg igår såg jag att det stod Annelund på en skylt och med mitt lokalsinne så kan vi ha varit nästan var som helst) .
Hemma hos Tomas mamma Lisbeht och Sven åt vi kyckling och träffade halvsyster Louise och halvbror Martin.

Fredagen (annandagen) skulle ha tillbringats på stadens REA men fick i stället tillbringas i sängen med migrän. På eftermiddagen var det bättre och då var en 5 timmar lång Fanny och Alexander lagom aktivitet. Första gången jag såg hela och kvällen fick avslutas med filmen om Selma Lagerlöf.

Igår, lördag, var vi på IKEA på förmiddagen och bestämde oss för ett nytt matsalsbord. Det enda vi var säkra på när vi åkte dit var att vi inte skulle ha ett bord i ek men med vår vanliga beslutsamhet blev det ett bord i just ek!  På vägen hem åkte vi till Tomas pappa Lasse och sambo Ulla som bor nära godisfabriken söder om Alingsås där vi åt god mat och barnen fick några klappar.

Ja, så har vår julhelg sett ut hittils.


Kollegans blogg

Jag har en kollega som vi kallar för Z. Hon har också en blogg. Jag kommer lägga upp en länk till den för den är mycket underhållande. Inte minst för oss  jobbarkompisar som känner hennes man som hon kallar "Förundersökningsledaren" i sin blogg. Dottern kallas "Lilla Svalan" och sonen "Guldgossen".

Hon har ett inlägg som heter Julspam som jag måste plagiera då jag får samma spam som hon och den är helt lysande:

Fick mitt första julspam nyss. En översättning av texten lyder:

"Är du redo för julens erektion?"


Rackarns! Här har jag bakat pepparkakor och lussekatter, köpt hyacinter och amaryllis, städat och fejat, hängt upp julgardiner, kokat knäck, vikit julgranskarameller, stöpt ljus, lutat Långa, slaktat julgrisen, såpskurat golvet och strött ut hackat enris... (Jaja, jag överdriver visst lite.)


...men jag har alldeles glömt bort att förbereda mig för julerektionen.


Till er alla...

Farmor njuter av julens atmosfär,
alla är samlade gammal som kär.
Mor står och rör vid spisen
far är ute och sätter på...

...kaffet i köket, julfika snart
i stugan det pysslas i rasande fart.
Ute i kylan är drivan djup
farfar vill gärna ta sig en...

...promenad i det vita vinterland
utanför fönstrets rimfroststrand.
Flera gäster det kommer in i  husets sal
alla är här för de har inget...

...emot att här fira sin jul
barnen leker och haver så kul.
Morbror på de små flickorna titta
"Det vore fint med en liten"...

...bulle till kaffet som nu är serverat
till Kalle och hans vänner som musicerat.
Och Benjamin syrsa har sjunit så sävligt
men alla tycker det låter för...

...resten säger mor är julmaten klar
och far bjuder brännvin till envar.
"Här finns till alla" hörs hans dova stämma
på landet bränner vi nämligen...

...inte upp alla sopor, vi källsorterar
och spar pengar till det vi konsumerar.
Efter maten börjar morfar mot farstun lunka
och säger "Jag måste faktiskt gå ut och" ...

...köpa en tidning, vänta ni här
jag kommer tillbaka om en stund si sådär.
Och snart kommer Tomten och delar ut gåver
i soffan sitter gammelmormor och ...

...nynnar på julevisor med mera
bredvid står tonårsdottern som börjat fundera.
Ska hon berätta på julaftonskvällen
att hon faktiskt har blivit på...

...ett sån´t strålande julehumör
för att hon på flaska har fått en odör
som får varje man ner på knä och på huk
fast allt hon vill ha är ju deras...

...kärlek. Men tänk ej nu mer på det
för nu ska det sjungas om räven som smet.
Kvällen är slut, den har varit så kul
och jag önskar er alla en riktigt GOD JUL!


Framtidsdrömmar

Innan kvällsmaten satt Linnea i soffan med pappa och spelade ett bilspel på hans telefon. Hon uppskattade tydligen det för vid kvällsmaten säger hon:

"När jag blir stor, kan jag köpa mig en egen telefon då?"

"Ja" svara både jag och Tomas.

"Men vad kostar en telefon?"

Jag förklarade så enkelt jag kunde att det beror lite på och att den kan kosta från några hundralappar upp till några tusenlappar.

"Men när Albin dör, för han dör väl före mig?"

"Eh...(tankepausen här beror på att jag försöker komma på ett så ärligt och pedagogiskt svar som möjligt)...ja, det gör han nog för han är ju två år äldre"

"JA!" säger Linnea nu lite snabbare och med ett leende på läpparna. "För då är ju ni också döda och då får jag ALLA era pengar och Albins pengar och då är jag RIIIK!"

Först börjar både jag och Tomas att gapskratta och när LInnea lämnat rummet viskar jag till Tomas:

"Jag vet inte om jag vågar somna i kväll!"


Bellmanhistoria

Linnea 5 år sitter för en liten stund sedan och äter kvällsmat:

"Mamma, vill du höra en Mellmanhistoria"?

"Ja, jag vill höra en Bellmanhistoria" svara jag.

"Okej, det var en gång en Mellman, Tyksen och Musen som eh...dom skulle åka någonting...låt mig tänka...Mellman sa...eh...dom skulle åka en båt tror jag. Då gick Mellma...Tyks...Tyks...Tysksen mena jag  å satte sig i båten. Öh... sen gick Mellm...eh musen mena jag i båten. Eller nej förresten...eh...eller jo förresten. Då sa Mellman: Damerna först och sen sa de andra herrarna först. Nu är den klar!

Ibland är det underhållande att ha en 5-åring i huset.

Tradera

Jag och Tomas har rensat en hel del. Har lyckats packa upp nästan alla flyttlådor (bara 2 kvar av 50) Som de flesta av er redan vet så var vi tvugna att rensa för att få plats med allt och det har blivit ett flertal fulla "billass" till tippen, FA-fundet m.m.
Porslinet som jag tänkte skänka bort eller låta en antikhandlare hämta lyckades min kusin övertala mig att sälja på Tradera. Tur var väl det, jag fick 3130 kronor för porslinet. (och då har jag inte sålt allt ännu!) Provisionen som Tradera tar för detta är 199 kronor. Det kan man ju stå ut med.

Nu återstår bara det jobbiga -  att packa allt och skicka till rätt person med rätt frakt. Köparen betalar nämligen frakten. Jag har 18 paket som ska skickas till olika ställen i Sverige med olika innehåll. Det måste vägas och när pengarna finns på kontot åker jag till Posten.
Tack snälla kusin! Du kanske skulle börja ta provision på alla dina goda idéer!


Long time no see

Ja, det var ett tag sedan jag bloggade.
Jag har faktiskt jobbat en hel vecka och idag har Albin varit på sin första bandymatch. Matcher är det faktiskt om man ska vara nogräknad. Det var två matcher i Vänersborg idag. Samling kl. 06,20. Ingen höjdartid men då är man ju å andra sidan hemma så det blir lite kvar av dagen. Första matchen förlorade de mot Gripen ca 11-5 (lite osäker på siffrorna) Andra matchen blev oavgjort 4-4. Albin stod i mål andra matchen och det klarade han med bravur.

Spänning i tillvaron

Jag har nästan fjärilar i magen och svårt att tänka på något annat. Nej, jag är inte nykär men jag har blivit nybörjare på tradera.com.
Min kusin och hennes dotter var och hälsade på i veckan och de hjälpte mig att ta kort på en massa Rörstrandsporslin som jag skulle göra mig av med. De tipsade om Tradera och trodde jag skulle få en del pengar för det. Nu följer jag budgivningen flera gånger per dag och blir mäkta besviken när det inte hänt något men det verkar som om det kommer att gå bra.
De hjälpte mig även att packa upp lite flyttlådor och köra ett helt bil-lass till FA-Fyndet, dagis och Kartåsen (kommunens återvinningsstation.) Nu har jag fått blodad tand. Både vad gäller Tradera och att packa upp flyttkartonger. 9 lådor har packats upp i veckan. Vi har 11 lådor kvar men det börjar faktiskt kännas tomt redan nu. Tänk vad skönt det ska bli när det blir klart.

På jobbet

Nu har jag äntligen varit på jobbet en dag och de kom faktiskt ihåg mitt namn!
Efter snart 3 veckors hemmavarande börjar man ju faktiskt undra. Nu är Tomas hemma igen så nu får han vara hemma lite mer om de skulle bli sjuka igen.(Linnea kommer vara hemma måndag och tisdag nästa vecka i alla fall). Tyvärr så funkade inte växeln på jobbet den dagen jag var där men vi fick lite andra arbetsuppgifter istället.

Fler koppor

Albin kom upp i totalt 205 koppor och nu har även Linnea insjuknat. Idag hade hon 150 st och vi får väl se hur många det blir totalt. Albin är hur pigg som helst vilket avspeglar sig i rastlöshet men regnet har stilat ner hela dagen så han har inte varit ute så mycket.
 Linnea är också ganska pigg med bara lätt feber och en mamma vars tålamod börjar tryta ordentligt efter 2 veckors hemmavarande med sjuka barn. Några flyttlådor har dock blivit uppackade och efter rensning har det blivit 2 tomma hyllor i köksskåpen. Inget ont som inte har något gott med sig. Tomas är i Ronneby den här veckan också så nästa vecka är det hans tur att vara hemma!

RSS 2.0