Utmaning

Jag har fått en utmaning från Rebecka som bor i Tjeckien. Jag ska svara på frågor och skicka dem vidare. Självklart antar jag utmaningen!

Fem saker på min att-göra-lista idag:
1. Boka en massa besök på jobbet.
2. Skicka brev till Alfa-kassan.
3. Ta mig ut på lunchen istället för att sitta framför datorn.
4. Märka barnens kläder
5. Gå 5 km i Rådaskogen.
Vad gjorde du för tio år sedan?
Hade börjat jobba på Marknadsrespons AB.
Ställen jag bott på:
Göteborg, Lidköping och Pardubice i Tjeckien.
Fem saker jag skulle göra om jag vore biljonär: 
(En amerikansk billion är en svensk miljard, en svensk biljon är  tusen miljarder. Mycket pengar oavsett!)
1. Betala av huset eller bygga nytt.
2. Köpa ny bil
3. Resa en massa 
4. Ge till välgörenhet och släkt och vänner.
5. Jag reser nog lite till.

Regler: Välj ut 6 personer och utmana dem i deras bloggar. Meddela personen du blev utmanad av när du genomfört utmaningen.

Jag utmanar Kristina på jobbet för hon är den enda bloggaren jag känner till som inte redan är "drabbad" av detta.

Klädsortering

Igår rensade vi bland alla kläder. Det var kläder från när barnen var små och sådant vi ärvt som barnen kan ha om ett år eller två. Vi ställde upp allt i allrummet på övervåningen och efter en stund började paniken att komma, hur ska vi få ordning på det här. Där stod 22 flyttlådor och 37 pappkassar med kläder!!!

Vi ställde upp kassar för insamling, lämna tillbaka, ge bort och lade kläder som var för stora i storlekshögar. Startskottet gick kl 10,00 och vi var klara kl.20,00 (då hade vi både hunnit med fikapauser och en promenad på en timma.) I veckan åker Tomas till FA-fyndet och lämnar kläder. Jösses vad det känns skönt! Hoppas bara att de öppnat efter sommaren. 


Fisktetur

I lördags åkte vi till stenbrottet på Kinekulle för att fiska. Albin har tjatat i två hela år i Tjeckien om att få fiska men där var det inte tillåtet för oss utbölingar. Både Albin och Linnea var hejare på att kasta med kastspön trots alla moment och timing som krävs.
Efter en stund säger Linnea:

"Pappa, havet vinglar"

Vi tittade frågande på varandra och kom sedan på vad hon menade. Brisen gjorde att vattnet krusade sig lite på ytan.

Fångstten då? En 8-10 cm lång röding fångad och tillbakasläppt av Tomas.


Svedala

Ja, då var man tillbaka i kära gamla Svedala! Känns bra än så länge. Hade 6 dagars ledighet innan jag började jobba och jobbet känns faktiskt okej det också. Inte så säker på att vår datakille håller med om att det är lika kul att få tillbaka Sveriges största dataklant men men, sån´t är livet!

Hemma ser det ut som kriget. Vi har fortfarande 30 flyttlådor som inte är uppackade och en full carport. Förklaring:

Det tar inte så lång tid att packa upp en låda men det tar lång tid att rensa. Skåpen är FULLA och man måste således rensa innan man kan ställa in något. Då kommer frågan; Vad ska vi slänga, vad ska vi sälja, vad ska vi ge bort?  DET tar tid. Men det känns inte som någon idé att slänga in saker i skåpet och sedan komma på att man måste röja. Det får helt enkelt ta den tid det tar och vi har trots allt packat upp 29 flyttlådor på en vecka.

Trötthet har kännetecknat denna vecka. Vi är SÅ trötta men kom på att vi var lika trötta ett par veckor efter vi flyttat till Tjeckien. Det är väl omställningen.

Idag ska Albin på barnkalas i bowlinghallen och han tycker det är underbart med alla kompisar på gatan. Honom har vi knappt sett röken av sedan vi kom hem. Är inte "grabbgänget" hemma hos oss så är de hos de andra. Linnea tycker det är lika roligt och pratar mycket och ofta om MIN kompis Alice... osv.

Ja, då var lunchen slut och dags att boka lite besök. Behöver boka ett par till för att kunna gå hem och tycka att jag gjort en bra insats.


RSS 2.0