Ullared

I går fick jag ett SMS av en kompis på lunchen. Hon frågade om jag ville följa med till Ullared på lördag. Jag blev skit-sugen och svarade:
"JA, men jag måste få det sanktionerat hemma"

Det blev santionerat på villkoret att mannen slapp följa med. (Det var ju ingen större förlust för någon utav oss med tanke på vad han tycker om Ullared).

Har inte varit i Ullared på 5 år, ser fram emot detta!

Fastighet09

Ja, då har jag varit ute och farit igen. Denna gång gick färden till Halmstad och Hotell Mårtensson.
Själv har jag aldrig varit i Halmstad och således inte på hotell Mårtensson heller men båda var mysiga.

Tomas har varit  där och när de är där med jobbet (vilket de är emellanåt) så brukar de bo på detta hotell så jag hade blivit "förvarnad" att det skulle vara bra.

På kvällen på mässan stod jag och pratade med två av utställarna.  Vi har nämligen företag som föreläser en halvtimma om sina företag och då är det knappt några besökare i mässhallen. Plötsligt knackar någon mig på armen och säger
"Hej Sara"
När jag vänder mig om är det en kompis från Lidköping! Hon bodde på samma hotell och hade fönster ut mot glasverandan där vi hade mässan, undrade vad det var för liv och såg att jag stod där.

På vägen hem åkte jag vägen om IKEA och köpte glas och koppar till jobbet. Det är inte varje dag man får betalt för att gå på IKEA. Synd bara att man inte kunde gå där och strosa ett par timmar när man är utan man som opponerar sig, barn som tycker det är tråkigt och nästan inte en människa i hela varuhuset.

Vårblommor

Jag har haft lite dåligt samvete för att jag inte har gjort i ordning på kyrkogården så i lördags gjorde jag slag i saken och åkte fram till Läcköblommor och köpte vårblommor. Både till kyrkogården och hem. Hemma har jag inte planterat ännu men på kyrkogården blev det bra.

Jag köpte en lila/rosa blomma (har redan glömt namnet men det är en vanlig en), några lila penseer och ett par silverek.

Hemma blir det en "Margeurit" (Har ingen aning om hur det stavas), en smultronplanta och några hänglobelia.


Övertid

I torsdags när vi kom hem från badet på kvällen ringde Tomas och sa att han jobbade över. Jag och barnen packade upp och började göra pannkakor, titta på "Bompa" och sen var det i stort sett bara dags för tandborstning och nattning. Tomas var hemma vid halv tio.
På fredagen var det samma visa så jag och barnen åkte till leksaksaffären efter skola och dagis för att köpa födelsedagspresenter till Linneas dagiskompisar som fyller år. Sedan åkte vi hem och jag satte mig i solväggen och såg på när Albin kastade pil på sin nya piltavla som han köpte i leksaksaffären (för sina egna sista pengar).

Själv hade jag legat konstigt och hade världens nackspärr så jag satt i solväggen med halsduk för att inte förvärra det.

Vid 18-tiden åkte vi och köpte pizza och hämtade Tomas vid bussen. Vi satt i bilen ca 10 minuter och när jag vänder på huvudet för att se om Tomas kom så har nackspärren på ett kick näst intill försvunnit. Märkligt. Här har man knappt kunnat köra bil och på bara några minuter försvinner det nästan.

Det blev till att äta pizza, ta ett glas vin och göra lite fredagsmys framför "Så ska det låta".

Bad

Igår efter skola och dagis åkte vi till badhuset jag och barnen.

Vi var där en timma och hade hela bassängen och alla badleksaker för oss själva. Jösses, så mycket har jag varken simmat eller lekt i vattnet på flera år. Vi kunde ju släppa loss ordentligt.

Fontän i badrummet

Vår toalett har vickat lite sedan vi flyttade in och den har läckt lite i omgångar. Nu har den läckt mer på senare tid och vi tyckte att det var dags att ta tag i problemet, eller rättare sagt, jag tyckte det var dags att Tomas tog tag i problemet.

I går kväll tog Tomas bort toalettstolen men kunde inte hitta något fel och när han skulle sätta tillbaka den gick kopplingen sönder. Den kopplingen som sitter på röret som kommer med rent vatten till spolningen.

Resultatet blev en ganska gedigen kaskad av vatten som sprutade ut över golvet, väggarna och Tomas.


"SARA"!!!! skrek Tomas men jag var redan på väg. Det hörs ju faktist att det är något som inte stämmer i det läget.

Det blev till att stänga av allt vatten i huset och ringa rörmokaren som lovade att komma på morgonen idag. Sen fick man ringa grannen och be att få låna toaletten och hamstra vatten i gamla pet-flaskor.

Nu har man till och med fått pinka i hink!

Påsk

På skärtorsdagen tog vi bilen till Norge för att hälsa på syrran. Vi hämtade upp henne i Oslo och tog en snabb-titt på deras hus.(som varit  färdigt ca 2 år men vi har inte varit där ännu).
Efter det åkte vi vidare till "Hytta". Det är min svågers föräldrars stuga i fjällen. Den låg jättefint på fjället ca 1000 meter över havet och hade en underbar utsikt.

Vi var framme på kvällen så det var bara att packa in sakerna och äta kvällsmat.

Dagen efter åkte vi till Nesbyen, ca 45 minuter bort för att åka slalom. Linnea har bara åkt en gång innan och då åkte hon inte lift upp utan gick upp i backen och åkte 1-2 svängar ner och så höll hon på en timma.
Denna gång skulle hon bestämt åka med min svåger. När de kommit en bit fram i liftkön ropade han:

"Har hun åkt för?"

Ja, svarar jag min klant och så sätter han en knapplift mellan benen på henne och hon far iväg. HELA vägen upp. Då tänkte jag att nu kommer det att skita sig när hon ska av men det klarade hon utan några som helst problem. Åkte hela backen ner utan att ramla och sedan fortsatte hon hela dagen.

För Albin gick det också bra. Han hade hur kul som helst. Ville inte ens åka och äta.

Väl hemma på kvällen åt vi god mat och drack vin framför den öppna spisen.

Påskafton bjöd på skidtävling! Längdåkning! Något som jag inte har åkt på nästan 30 år och hör och häpna...jag kom INTE sist. Jag hade faktiskt 2 personer bakom mig.

 Taditionen på "hytta" bjuder att de vuxna äter ost, kex och dricker vin till lunch och barnen får grillad korv på altanen innan prisutdelningen. Mycket trevlig tradition tycker jag i synnerhet som det var strålande solsken och nästan vindstilla i solväggen.

På söndagen var det bara frukost och packning innan vi åkte hem igen. Långa köer gjorde att vi inte var hemma förrän vid 21,30 så det var skönt att vara ledig på måndagen och kunna packa upp och tvätta. Klockan 15 bjöds det på fika hos kompisar i Ulriksdal som vi cyklade till. Linnea har nyss lärt sig att cykla utan stödhjul så hon tycker det är roligt att cykla överallt.

Linnea-kommentarer

Vi går upp för en lång backe och Linnea är bakom mig:

"Mamma, vet du vad du har bakom dig?"

"Nej", säger jag och vänder mig om och tittar på henne.

"Ett mirakel!"


-------------------------

Jag och Linnea har duschat och min deodorant står framme. Linnea pekar på den och säger:

"Sån´t behöver ju inte jag"

"Nej, det behöver du inte" svarar jag

"Nej, för jag är ju redan perfekt!"

Uppdatering

Ja, då var det en hel del att skriva igen. Det blir ju ofrånkomligt när man bloggar varannan vecka ungefär och jag lär väl inte få med hälften ens.

Jag har hunnit med en Fastighet 09 till i Malmö och Lund. Har jobbat en dag till på Lundsbrunns kurort. Tomas har varit på maraton i Prag. Han sprang inte själv utan var hjälpreda åt de 5 andra svenskarna som sprang och supportade dem genom att ta en öl eller två under tiden.
När Tomas var borta i Tjeckien så åkte jag och barnen till svärfar med sambo och bodde övernatt. Firade Earth Hour och åkte tåg och spårvagn till Universeum. En himla trivsam helg.

Jag har hunnit med en maginfluensa och barnen har varit lite småkrassliga men inget utöver det "vanliga".

RSS 2.0