Simskoleavslutning

Gårdagens simskoleavslutning kan sammanfattas med ett ord:

REGN!

Det började med regn och avslutades med ösregn och åska.

Barnen stod i badkläder i över 30 minuter utomhus innan det började och med tanke på att jag som hade regnjacka och paraply var dyblöt upp till knäna så kan ni tänka er hur det kändes för barnen.

Direkt efter hade Albin fotbollsträning men han fick välja om han ville dit eller ej.

Han valde att åka hem och mamma valde att köpa pizza och myskväll med filt i  soffan och tittade på den tecknade filmen "Bortspolad" som för övrigt kan rekommenderas.


Fisken Albin

Albin har gått i simskola för att lära sig att simma nu i sommar. Han ska ha avslutning idag.

Igår fick de börja simma i den djupa bassängen med en gång och i slutet frågade fröken om det var någon som ville hoppa från 10:an.
Albin sa ja direkt men fröken skrattade och sa att hon menade svikten.

Då var det Albin och en kille till som anmälde sig. 

Kille nr 1 gick ut till kanten på svikten, såg räddhågsen ut och vände om och gick ner.

Sen var det Albins tur. Han gick ut på svikten, böjde på benen och gjorde en kanonkula.

Han har visst inte ärvt Tomas rädsla för höjder!

Vem äger pengarna?

Linnea grät i över en timma igår kväll. Hon var jättetrött men framför allt arg på sin mamma som tog hennes pengar...tyckte hon ja!

Hon var på teater, Emil i Lönneberga, med en kompis och dennes mamma. De skulle köpa korv i pausen så Linnea fick med sig pengar till detta.
När jag sedan kräver tillbaka växeln blir hon hysterisk.

"Det är mina pengar!" skriker hon. "Jag fick dem av tanten när jag köpte korv!"

Det spelade ingen roll om det var Albin, pappa eller jag som försökte berätta för henne att det inte var hennes pengar och varför.
Till slut fick Tomas nog och sa:

"Jag lägger pengarna här på bänken så får vi prata mer om det imorgon"

Det förslaget köpte Linnea och hur dagens diskusion gått har jag ingen aning om. Jag är intet ont anande här på jobbet.

Föda

I går gjorde vi som så många gånger förr laxbitar i ugn till kvällsmat. Men det smakade inte som så många gånger förr.

Laxen blev alldeles blöt och sladdrig, potatisen torr och stenhård. Den röda romsåsen blev inte alls för den röda romen var slut i affären. Vi köpte svart i stället och remouladsås för säkerhets skull. Det var tur för den svarta romsåsen blev inte bra smakmässigt och vidrig utseendemässigt. Tyvärr smakade remouladsåsen inte heller något vidare, den var bara söt.
Efter maten sa Tomas lite tveksamt:

"Tack för"...(lång väntan)..."födan".

Kan inte påstå att jag ser fram emot lunchen idag då jag har lite rester med mig...

Vi välkomnar Glenn och Sven

Nu har de äntligen flyttat in, våra marsvin Glenn och Sven.

Bröderna G & S är än så länge ganska blyga och rädda av sig och vi får ta det lugnt med dem och vänja dem vid gos och mys. Vi tränar gos och mys några gånger varje dag.

Stor besvikelse

I måndags var vi i djuraffären för att införskaffa ett marsvin!

Denna fråga har stötts och blötts otaliga gånger de senaste åren och nu har vi kommit fram till vad, när, var och hur.

Men, marsvinen var slut!

Det kommer nog småttingar i slutet av veckan så vi får göra ett nytt försök då.

Jag hade förberett barnen på att det kunde vara så att det inte fanns några så de blev inte så besvikna. Den som blev mest putt var JAG!

Träningsdag

Måste bara berätta att jag har varit mycket duktig.

I går körde jag ju 45 minuter workoutpass med Wii som jag redan berättat.

På eftermiddagen ringde kusinen och ville promenera. Vi gick 5:an i Rådaskogen. Sedan cyklade jag 4 kilometer på kvällen.

Jösses vad jag tycker att jag har varit redig och jösses vad det känns i benen idag!

My Fitness Coach

När Albin köpte sitt Nintendo DS så köpte jag ett spel till mig själv. Eller spel och spel, det är träningsprogram till Wii-konsollen.
Man kan lägga in långsiktiga mål eller bara ta ett "gästpass", bestämma själv hur långt passet ska vara (15-60 minuter), vilken del av kroppen man vill koncentrera sig på o.s.v.

Idag har jag kört mitt andra pass på 45 minuter och man blir rejält svettig. Innan man startar frågar instruktören vilken dagsform man har:

- "I feel great!"
- "Not too bad!"
- " You´re lucky I´m here!"

Jag har bara provat "Not too bad" som den "lagom" svensk jag är. Får väl prova "I feel great" någon dag...

Danmark

Vi åkte till Danmark i tisdags morse för att bo i en campingstuga i Billund där Legoland ligger.
På onsdagen gick vi till Legoland där vi var mellan 10,30 och 20,45. Vi fick tips av Tomas kusin att skaffa Qick Pass och det är vi glada för. Det är biljetter man kan skriva ut på internet innan man åker dit som ger förtur till vissa attraktioner. Man får 20-30 minuter på sig att gå till attraktionen och åker man inte då blir biljetten verkningslös men om du infinner dig vid attraktionen på utsatt tid behöver du inte köa utan går helt sonika förbi alla som köar. Vi räknade ut att vi sparade ungefär 3 timmars köande på detta vilket gjorde att vi klarade av Legoland på en dag utan problem.
Vädret var okej. Det var 20 grader varmt och kom några små regndroppar iblan men knappt så man blev blöt. Inte förrän klockan var sju på kvällen började det regna ordentligt och då hade vi bara en attraktion kvar och sedan mat och shopping i Lego-shoppen.

På torsdagen gick vi till Lalandia. Det är ett alldeles nytt äventyrsbad som ligger brevid campingen och Legoland. Ute var det 14 grader och ösregn så vi valde verkligen rätt dagar för våra aktiviteter. Lalandia är nämligen inomhus. Vi badade i sex timmar och barnen (eller russinen som vi kallade dem vid det laget) protesterade ändå när vi skulle åka hem.

Lite nervösa var vi på fredags morgonen när vi hörde att det var stormvarning på kusten och att skepp förlist. Vi var inte alldeles säkra på att vi skulle kunna ta oss  hem med färjan men det var inga bekymmer. Nog för att det blåste men vi hade medvind och det gungade inte mycket alls. Det var en ganska trött familj som kom hem vid åtta-tiden på fredagskvällen.

RSS 2.0