Glasögon

Jag har haft huvudvärk nästan hela hösten. Det hade jag även innan vi flyttade till Tjeckien men efter någon månad där gick det över. Det var underbart men nu är den som sagt var tillbaka.
Trodde att jag kanske inbillade mig att det var oftare än det i själva verket var, så jag skrev upp i almanackan och jag hade huvudvärk ungefär 25 av 30 dagar.
En del beror nog på stress och en del är nog spänningshuvudvärk för att man sitter still i en och samma ställning hela dagen framför datorn. Kollegorna tyckte ändå jag skulle kolla synen så det har jag gjort.

Resultat: Jag beöver terminalglasögon. Hade 0,75 på ena ögat och 1,0 på andra ögat och ett lite brytningsfel men det var så litet att det inte behövde åtgärdas. (Han trodde att vi kunde vänta tills jag blev 50 ungefär och det är ju ett halvt liv till dess...eller?)
Tog hem 4 glasögon på prov men fick backning på allesammans. Det var fel modell. Idag ska jag dit igen och se om jag kan prova en annan sort.
Vad svårt det ska va!

Fettisdagen

Albin är sjuk och Tomas är hemma med honom så Linnea och jag passade på att göra lite ärenden på stan igår eftermiddag. Vi köpte strumpor till helgens konståknings-show och köpte lite böcker och dataspel på bokrean. Sedan gick vi och fikade. Dock ingen semla för någon av oss men vi köpte med oss två semlor hem som sjuklingen och pappa fick mumsa på efter kvällsmaten.

Bästa Ettan

I lördags spelade Albin "Bästa Ettan". det är en fotbollsturnering för alla förstaklassare i Lidköping.

De första 3 matcherna spelades på förmiddagen och de vann alla tre. Albin tyckte det var jättekul och var övertygad om att de skulle vinna allt ihop.

"Vad kul att ni ska få spela kvartsfinal" säger jag till Albin.
"Och semi och final" tillägger han.

Det fanns inte i hans sinnesvärld att de kunde förlora. Tyvärr var det just detta som hände. De åkte ur i kvartsfinalen, förlust med 1-2. Han var lika glad för det men det sved lite när han fick reda på att det var den andra Råda-klassen som vann finalen. Det gick dock fort över.

Promenad

Jag gick till jobbet i morse (ca 40 min promenad). Det snöade och jag hade motvind.

Tyckte folk tittade lite konstigt på mig...när jag kom fram till jobbet föstod jag.

Jag hade maskara på hela ögonlocken, under ögonen och en rand ner på hela kinden...

Nu finns inget smink kvar alls...fick ta en tvätt på toaletten.

Inflyttningsfest

Jag har bytt rum på jobbet.

Jag har börjat sälja adresser istället för att boka besök och då behöver jag förmodligen lite mer kontakt med vår IT-kille. Nu sitter jag i samma rum som C och IT-killen.

Jag har varit här i flera timmar men jag har inte fått någon inflyttningsfest ännu.

Jag åt en pizza till lunch...får väl nöja mej med det...

Inbillad magsjuka

På Linneas dagis har det gått maginfluensa, på Albins skola likaså så när Albin igår kväl börjar gråta för att han har ont i magen och mår illa tog det inte så lång tid innan jag rullade undan mattor och lade ut skydd i soffan och en spyhink.

Efter en stund åt han lite och det blev bättre men inte bra. Han var hängig hela kvällen och blev glad när han fick gå och lägga sig. Det är ett ganska säkert tecken på att allt inte står rätt till.

Han har sovit hela natten och mådde sådär när han vaknade men lagom tills vi kommit till skolan mådde han bra.

Pratade med personalen som sa att det går sånt konstigt. De tror det är någon förkylning som sätter sig i magen. Så kan det säkert vara för han är ganska förkyld.

Är mycket tacksam för att vi inte fick maginfluensa allihop nu när Tomas är i Norrland hela veckan.


Bowlingfest

I fredags var Albin på bowlingkalas. Det var två klasskompisar som fyllde år.
Jag hämtade Albin halv fyra och klockan fyra var kalaset. Brevid bowlinghallen ligger en inredningsbutik "Fridas Hem" www.fridashem.se och jag passade på att ta en lång och njutningsfull stund där inne. Det var mycket fint. Hittade bland annat ett köksbord, precis sånt som jag vill ha. Har hittat på andra ställen men då har inte måtten varit de rätta. Här var tyvärr ALLT rätt UTOM priset: 6590 spänn. Då måste man ju ha stolar till det också! 

Albin hade i alla fall jättekul på kalaset. Discobowling med häftig musik, hamburgare och godis är tydligen receptet på ett mycket lyckat barnkalas.

Vi skulle fått gäster på kvällen men Tomas var sjuk så jag åkte och handlade och vi hade en myskväll framför TV-n.


RSS 2.0