Nya grannar

Vi har fått nya grannar. Systern till Patrick som äger de 5 husen på gården bygger nytt och behövde någonstans att bo i ett halvår. Tre av deras hus står tomma mest hela tiden så det var ju inget problem.
De har en pojk som heter Jirka på 2,5 år, unge herr Artban som är 5 månader av sorten "tjorvenhund". Biter på allt och alla, väger 35 kilo och kommer väga mellan 80-100 kilo när han är "färdig". Sedan har de en liten bjäfsig sak (börjar lugna ner sig nu när han lärt känna oss) Han fick inte något namn utan kallas bara "liten" vilket heter "Malo" på tjeckiska. Han är 9 år gammal, har EN tand kvar, ser och hör dåligt.
Pojken Jirka har redan fattat tycke för Linnea och hela dagarna hör man honom ropa: "Linneo" och efter en stund ser man dem komma hand i hand.
Så man kan väl säga att den här sommaren har vi blivit med hund (ar). Eftersom det inte finns något som avgränsar tomterna från varandra så går de och lufsar omkring här på gården.
Jag har börjat ett projekt som i dagsläget känns lite hopplöst men jag kan ju inte ge upp efter tre dagar. Det lär ta tid...

Artban och Malo får inte gå in i vårt hus och man vill ju kunna ha dörrarna öppna. Så fort de kommer till dörren säger vi nej och ställer oss i vägen. Vi får väl se om det får resultat och i så fall hur lång tid det tar. Vi kommer ju inte se honom varje gång han försöker men barnen är duktiga. Linnea kastar sig på honom. Tar tag i nackskinnet allt vad hon orkar. Säger bestämt  "NE" och försöker dra ut honom. Ni kan ju själva lista ut vem som vinner, 35 kilos Artban eller 17 kilos Linnea. Hon får ju motion i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Det blir väl en hund hos er när ni flyttat hem förstår jag?!

Barnen kommer säkert att tycka det blir tomt utan djur.....

Hälsa Tomas att jag skäms för att inte ha grattat honom på dagen. Inga år nämnda men vi har haft fullt upp här.



Kram på er

2008-06-09 @ 08:56:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0