Larm på Hypernova

Idag har Albin varit ledig från skolan (fredag) för i Tjeckien slutar höstterminen idag och på måndag börjar vårterminen!
Eftersom Albin älskar att bowla så hade jag lovat honom att göra det och vi frågade Katarina, Jakob 5 år och Lukas 3 år om de ville följa med. Vi tog bussarna fram till Hypernova som är en stor mataffär och i källaren där har de bowling med 18 banor. Vi kom lite tidigt och barnen fick leka på en lekplats som finns i deras fik. Kl 10 hängde vi på låset till Luka Bowling. Bowlingen gick bra (Albin började med en strike) och vi hade jättekul och sedan gick vi upp till fiket igen och käkade lunch och barnen fick leka en timma till.
När det var dags för Katarina och barnen att åka hem till hunden så skulle vi fortsätta fram till stan för att hämta Tomas telefon. (som vi har låst upp för att den ska funka i Tjeckien också, vi har bara haft den när vi rest hem till Sverige). Först lovade jag barnen att vi skulle gå in till Hypernova och köpa lite godis till helgen. Det gick också bra ända tills vi kom till kassan.
Samtidigt som vi gick ut igenom sensorerna (som finns vid varje kassa) gick en dam in och man får ju inte gå in den vägen och då började det tjuta. (Sensorerna ser ut som sådana de har vid utgångarna i klädaffärer för att man inte ska stjäla något. Säkerhetsvakten kom och kassörskan förklarade för honom att damen gått in och att hon trodde det var därför men vi fick ändå prova att gå ut allihopa en gång till och då tjöt det när Albin gick igenom.
Jag frågade honom om det var något godis han glömt att lägga på bandet och kanske stoppat i fickorna för att han inte orkade bära det men han nekade hela tiden.
Vakten tog med oss till en tom kassa där vi fick prova igen. Det tjöt igen när Albin gick igenom. Vi tog av jackan och provade- ingen lycka. Tog av tröjan- ingen lycka. Nu hade han bara jeans, t-shirt och skor på sig. Vi kollade fickorna- inget där heller. Vakten frågade om kläderna var nya och det var de inte. Han kallade på en vakt till som bad honom ta av sig en sko och när de drog igenom den så tjöt det.
Är kläderna nya? frågar den nya vakten.
"Nej" svarar jag igen.
Han drar skon på bandet på kassan och nästa gång han provar tjuter inte skon längre och vi kan ta på oss och åka. Vakten klappar Albin på huvudet och frågar om han är OK och det är han.

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Jösses vilken dag det blev för Albin!

Där ser man att dessa larmsaker är inte att lita på......
Kram på er alla!

2008-02-04 @ 12:15:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0