Utvecklingssamtal

Igår jobbade jag i skolan mellan 8,50 och 14,25. Hämtade Linnea på dagis och direkt hem för Tomas hade glömt nyckeln så han fick stå ute och vänta en liten stund. (Jag funderar faktiskt på att sno nyckeln ur hans ficka någon gång ibland. Eftersomdet var kallt att stå och vänta så han hade städat lite i trädgården för att hålla värmen...)

Väl hemma satte vi igång tvättmaskin, diskmaskin och sedan iväg till Mc Donalds för kvällsmat. 18,00 skulle vi på utvecklingssamtal hemma hos fröken Katarina. Linnea skulle vi lämna hos familjen Gustafsson som bor i Spojil i andra änden av Pardubice.

Utvecklingssamtalet gick jättebra. Albin klarar sig fint i alla ämnen. Det som kan vara lite kämpigt är att han inte har tålamod att hålla på hela lektionerna och så fort Katarina går iväg till någon annan elev så slutar Albin jobba eller börjar kladda i boken. Han har fortfarande ett stort behov av att leka och som tur är går det att kombinera. Dels för att det bara är 3 elever i klassrummet och dessutom  tycker Katarina att han leker tyst och bra och inte stör de andra eleverna. Med tanke på att Albin bara är 6 år och har börjat ett år tidigare så har han lärt sig mycket. Han läser och kan alla bokstäver, ord och meningar man ska kunna när man slutar ettan. I matten har han gjort nästan alla sidor som han ska göra denna terminen och på vissa bitar är han även inte på nästa år. Socialt har han dock en del kvar att lära och det är väl mest därför som vi vill att han börjar ettan igen när han kommer hem till Sverige till hösten. Dessutom har han kompisar i kvarteret som är lika gamla och ska börja på samma skola.

Kommentarer
Postat av: Inger

Roligt att höra att det går bra för Albin i skolan. Låt honom ta det på lek så länge han behöver. Tids nog kommer allvaret. Det är nog ganska så förståndigt att låta han gå om ettan när ni kommer hem för det är mycket runt om som också behöver smälta in. "Om ni kommer hem då"?? Njut av tiden där nere!!!
Kram till er alla

2007-11-23 @ 21:57:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0