Lejon i trädgården

Här i Tjeckien har man inte några regler för djurhållning som man har i Sverige. Jag har fram tills igår tyckt att det är ganska "exotiskt" att ha hästar i trädgårdarna här i Svitkov. När åker med bilen eller promenerar i området så möter man flera gånger i veckan en tjej på en häst som är på väg till ängen. (Ängen ligger på andra sidan av Svitkov) Man kan väl säga att Svitkov är ungefär som Råda där vi bor i Lidköping.
Igår däremot så ställdes allt detta på ända när vår australiensiska vän Paul med sin tjeckiska fru Suzie bjöd in oss att åka hem till en man som är lite av ett orginal. Han har nämligen lejon i sin trädgård! Han har lite annat smått och gott också som grävling, lama, uggla, strutsar, piggsvin, hönor, getter, katter, hundar, åsnor, en kamel.


                               
"Johan"                              "Bena med ungar"        "Albin på Sahib som      "Livrädd Linnea"
                                                                                        pussar Tom"
 
" Hjort och vildsvinsjakt"
                        
Efter vi tittat på djuren i hans trädgård gick vi på promenad för att leta hjortar på ett naturskyddsområde. Här fanns även vildsvin talade han om för  oss och vi tänkte inte så mycket på det förrän vi kom till ett stort snår där det prasslade. Då går han fram dit och sliter upp en laddad revolver... Då blev fröken Frick lite nervös. Han skulle jaga ut djuret och ifall det var ett vildsvin ville han försvara oss. Det var ju i och för sig snällt tänkt med tanke på att vi befann oss ca 4 meter ifrån djuret men som tur var så var det en hjort!
När vi kom tillbaka till hans hus så var vi dyblöta och kalla och han bjöd in oss på kaffe... Kaffet var till för oss som körde de andra fick Metaxa (40 procentig sprit). I Tjeckien blandar man inte ut sin sprit utan man snapsar och vi hade lite bråttom för nu var klockan 16,00 och vi skulle få gäster kl. 17,00. Vi stank som jag vet inte vad, (duscha innan gästerna kom var tvunget) och vi hade 30 minuters bilresa hem så det började bli lite bråttom. Då får vi dricka snabbt då sa han och grabbarna fick i sig 8 snapsar Metaxa på 30 minuter.
När vi skulle åka gick barnen och tog på sig kläderna och när jag kommer ut i hallen vänder sig Linnea om och säger: "Titta vilken fin pistol"
Där står min fyraåriga dotter med en laddad revolver i handen. Samma sort som dödade Olof Palme fick jag reda på av Tomas.

Väl hemma så kom Roman och Adja. Våra tjeckiska vänner som var hemma och hälsade på oss i somras. Vi åt tacos och satt och pratade. De hade med sig sin hund Teddy som är mindre än en katt och barnen jagade denna stackars hund i flera timmar. De glömde både av Bolibompa och lördagsgodis! Det var faktiskt första gången som Roman och Adja åt tacos! Saker som är vanliga för oss hemma i Sverige är inte alls vanliga här men det får jag skriva om en annan gång!

Kommentarer
Postat av: Alexis

Låter ju super kul, ;D
Skulle vilja träffa honom :/ .
Men vi känner ju honom ej, :(

Alexander----

2007-11-06 @ 11:19:16
Postat av: Alexis

PS: Du, checka in på min blogg om du vill :P

Här, Mybelovedczech.blogg.se

2007-11-06 @ 20:34:43
Postat av: Alexis

Ajaj, nu blev länken fel :P,
Här, mybelovedczech.blogg.se

2007-11-06 @ 20:36:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0