Tjejfest

I onsdags kväll ringde mitt kusinbarn på kvällen och sa att "de" skulle gå ut och käka på Harrys och ha lite tjejkväll.
Kul, säger jag och undrar när. Tänkte att det blir till helgen någon gång.
Vi hämtar dig om 40 minuter blev svaret!
Oops, världens huvudvärk, ofräsh, ska laga mat till familjen, vi ska städa hela huset, Tomas trött och inte på bästa humör. Linnea var arg på allt och alla (mest mig men hon tog ut det på hela familjen)Kändes inte som rätt kväll att lämna honom med allt där hemma. Efter en kort överläggning med Tomas bestämde jag mig för att hänga med!

Det var min kusin som fått ett infall när hennes dotter och mamma kom förbi på eftermiddagen och sa att hon ville hitta på nå´t kul.

Vi gick till Harrys och käka pubmeny och tog ett glas vin. Därefter åkte vi hem till kusinens partypingla till mamma och fick kaffe och avec.
Som jag skrattade denna kväll, det var många nya fräckisar man lärde sig... 

Blandat

Röjningen i tvättstugan tidigare i veckan gick bra. De var väl förberedda och verkade tycka det var kul. Det gick fort och smidigt. Får se vilket projekt vi tar nästa gång...

Igår var jag och "mammalediga jobbarkompisen" på Hälsostudion och styrketränade. Hon hade gratis-erbjudande för 2 personer och bjöd med mig, tack för det!

Gymmet var okej. Det tar ju lite tid att lära sig maskinerna, men det är ju inte gymmets fel att man börjar bli gammal och trög. Några maskiner gjorde vi gemensam sak i att förstå men på två stycken gick vi bet. Det gick inte ens för gym-vana "mammalediga jobbarkompisen" att lista ut det, trots att det fanns beskrivning.
Trångt var det också. Det känns som om gymmen försöker ställa in så många maksiner som möjligt på så liten yta som möjligt. Ett stort plus var ett DVD-rum för barnen!
En viss stelhet i benen har infunnit sig redan.

Operation röjning

Det känns som om vi har röjt hela hösten. Något har har vi röjt varje helg (det är inte fester jag pratat om utan att gå igenom saker och se vad vi ska spara och inte)

Nu har turen kommit till tvättstugan. Byrån i tvättstugan har 4 lådor så alla i familjen har var sin låda för mössor och sånt. Ovanpå byrån står backar från IKEA för barnens hjälmar och sånt som inte får plats.
 
Nu har jag slarvat så det ligger kvar kepsar och annat sommar-tjafs vilket gör att vintergrejerna inte får så bra plats och barnen bara slänger sina saker i hela tvättstugan och hittar inget när det är dags. Så i morse släppte jag bomben:

Idag blir det inga kompisar på eftermiddagen-vi ska röja!
Jag har en förhoppning att om de är med och plockar och bestämmer vem som ska ha vilken låda kanske det går bättre att lägga det på rätt plats...hoppas, hoppas,hoppas jag har rätt!

Redigering

Jag blir så sugen när jag ser att alla andra byter design på sina bloggar så nu gör väl jag också ett försök...bör väl också försöka komma på ett nytt namn!

Sen till jobbet

I torsdags (tror jag det var) kom jag försent till jobbet. Det är sällan det händer som tur är.

Jag skulle tanka på morgonen innan jag åkte till jobbet och såg till att vara i god tid. Barnen skötte sig exemplariskt så dem kan jag inte heller skylla på.

När vi kommer till Albins skola kommer fröken samtidigt och frågar Albin om han tycker det ska bli kul att åka och bada idag.
Shit! Inga badkläder med...
Insåg ganska snabbt att jag hinner inte lämna Linnea på dagis, sedan hem och hämta kläder, tillbaka upp till Råda skola och sedan tanka och därefter till jobbet. För tidigt var det för att ringa jobbet så jag åker till Linneas dagis och lämnar henne.

Där inser jag att jag glömt ta med extrakläder och hon kissar ner sig 9 eftermiddagar av 10 och vi skulle direkt efter dagis och skola till ishallen på bandy och direkt till kompisar för att äta kvällsmat. Hon MÅSTE bara ha med sig extrakläder.

Kastade mig i bilen. Ringde jobbet och meddelade att jag skulle bli sen, åkte och tankade i andra änden på stan för jag skulle nog inte klara mig hela vändan annars. Åkte tillbaka genom hela stan för att hämta kläder. Ytterligare lite extra åt andra hållet till Albins skola. Tillbaka genom stan till Linneas dagis och sen till jobbet 25 minuter försenad.

Phu...tur att jag inte brukar komma för sent mer än en eller ett par gånger per år. Synd bara att det skulle ske så tidigt på året...

Tvätthantering

Linnea fick en CD-spelare i somras när hon fyllde år och en skiva med "barnpop-låtar" i julklapp av farfar med sambo. Denna kombination tycker Linnea är lysande! Hon spelar ofta och HÖGT!

På fredagarna när det har varit dags att lägga in tvätt i garderoberna har jag och Linnea gjort gemensam sak. (hon är inne i en period där det är kul att hjälpa till). Jag bär upp tvättkassarna till barnens rum. Linnea sätter på sin skiva, bottar volymen och sen plockar vi in tvätt, dansar och sjunger för full hals.

Helt plötsligt har det blivit kul att ta hand om tvätten!

Träning

Jag har kommit igång hyfsat med träningen. Jag och min "mammalediga jobbarkompis" har varit på 2 "hopplösa" pass på korpen och i måndags var vi på Sirius och styrektränade. Jag har LTK-kort (ett kort som föreningar säljer för 100 kr för att få in pengar till klubben och jag får rabatt på ett 50-tal affärer och annat) där man fick träna 2 personer gratis en gång på Sirius och ett gratispass på Friskis och Svettis. Detta måste ju uttnyttjas och turen hade då kommit till Sirius.

Tyckte det var sådär. Det var stort men så mycket maskiner att man fick trixa sig fram emellan och en ljudnivå som inte passar mina öron efter att ha suttit en hel dag med headset på jobbet med telefontoner och röster rätt in i örenon. Även om musiken inte var så hög så gjorde stengolvet och akustiken att det blev mycket buller. Man fick nästan skrika till varandra för att kunna höra.
Om jag jämför med badhuset dit vi gått några  gånger så passar det stället mig mycket bättre. Det är mindre men upplevs inte alls lika trångt. De har även bättre ljuddämpning. Utbudet kanske inte är lika bra där men det räcker för mig och att jag får detta för nästan halva priset som Sirius avgör saken. Det var dock kul att prova på och om jag ska köra något pass i framtiden och inte bara styrketräna kan jag absolut tänka mig att prova!

På måndag ska vi prova styrketräning på Hälsostudion. Där hade "mammalediga jobbarkompisen" rabatt.

Förra helgen

Ligger lite efter med rapporteringen men här kommer förra helgens bravader:

Linnea var på 6-årskalas hos 2 dagiskompisar på lördagsförmiddagen och direkt efter det åkte vi till Ingared där farfar med sambo bor. Farfars sambo jobbar på Shell och de skulle ha ett stort barnkalas i Göteborg på söndagen och ville låna med sig barnen och de fick komma redan på lördagen.

En hel helg för oss själva, där vi kan göra vad vi vill...nja...okej då! (OBS! STORT skämt för er som inte fattat galoppen)

Vi drog till IKEA. Skulle gå ut och äta på kvällen men vi kom hem vid 19,30 och var för hungriga för att duscha och åka till stan så det fick bli 4 små rätter från "Kinesen", ett glas vin, jordnötsringar och TV.

På söndagen skruvade vi ihop ett skåp från IKEA och passade på att göra allt som man inte får göra när barnen är hemma. Äta skräpmat framför TV-n. Dricka dricka och äta godis framför TV-n på söndag förmiddag.

På kvällen kom farfar och sambo och lämnade barnen och skulle äta grynkorv som sambon aldrig ätit.
Förutom att grynkorven blev torrare än ett läskpapper och såsen smakade mjöl så blev det lyckat.

Världens mest underbara unge

I morses efter frukosten var mina barn lite myssjuka men det fanns inte tid till att sitta i knät.

"Men vi kan kramas lite" säger jag.
Först började Albin att kramas lite och sedan kom Linnea och vi kramades alla tre. Då tittar Linnea upp på mig och säger:

"Mamma, du är värdeful"

Det var nästan att jag började gråta...


Åhléns

Igår när min kusin kom hem och drack kaffe på eftermiddagen började vi prata gardiner. Mina gardiner är snart 5 år gamla och hade blivit ganska solblekta och ofräscha. Dessutom passade de inte så bra till nya soffan. Jag visste dock inte riktigt vad jag ville ha men kusinen hade sett fina grå linnegardiner på Åhléns. En halvtimma innan de stängde åkte vi dit.
Först hittade vi inte gardinerna (men fina gröna kuddar som skulle passa i nya soffan) så vi gick till reabordet och där fanns det två stycken kvar till halva priset. Inget man deppar ner för direkt.  Sedan hittade vi vepor i ett snyggt mörk-rött linnetyg som jag tittat på tidigare för att ha som julgardiner i köket.  Det räcker till 2 köksgardiner och 1 vepa till bordet.

Sen ville jag ha tyg att spänna upp på väggen istället för tavla och då...som av en ren händelse fanns det ett skit-snyggt tyg i vitt grått och samma gröna färg som kuddarna. Det var 2 vepor. När jag kommer till kassan fanns det inget pris på det sistnämnda tyget och hon trodde det kostat 250 kr. "Det blir 50 kronor då" säger hon. Det var tydligen halva halva och hon ville inte ta för mycket betalt utan sänkte det lite till. Det visade sig när vi kollade kvittot att det var "halva halva" priset på allt på bordet.
Det enda jag betalade fullpris för var kuddarna och de kostade 100 kronor styck. Känns som om jag gjort ett kap!

Laxar, maskar och burkar

Häromkvällen satt jag och barnen och åt när en av oss, kommer ej ihåg vem, hade lite svårt att prata rent. Då bad jag Albin säga "packa pappas kappsäck".
Efter en stund kommer Linnes som varit på toa och undrar vad en kappsäck är. Jag svarar att det är en väska som man har när man reser.
Då går Linnea resolut iväg mot tvättstugan, stannar plötslig och frågar

"Var är den?
"Vilken då"?
"Pappas väska, jag ska hjälpa honom att packa"

Jag förklarade att det bara var ett uttryck och då tyckte Albin att vi skulle ta "sex laxar i en laxask" istället och det gjorde vi en stund. Sen ville Linnea försöka...

"Hur många var de nu igen"?
"Sex"

Många försök senare fick hon till det:

"Sex laskar i en mask-burk"

Köpa nya träningsdojor?

Mina träningsdojor är farliga!
Inte för att det är en dålig sko, inte för att man skadar sig när man tränar, inte för att de är gamla utan för att de gömmer saker för mig!
Det är de mest luriga träningsskor jag haft.
Första gången de spelade mig ett spratt var i Tjeckien när jag varit på ett pilates-pass. Jag stoppade ner alla attiraljer i en väska som vanligt, tränade, lade tillbaka sakerna och åkte hem och efter det kunde jag inte hitta mitt körkort. Eftersom jag inte ville ta med hela plånboken till gymmet så la jag ner körkortet löst i kassen, det brukar funka men det försvann.
2 veckor efteråt anmälde jag mitt körkort försvunnet och det är oåterkalleligt. Några dagar senare hittar jag naturligtvis körkortet. I en av mina träningsskor. (Fick dock fortsätta köra körkortslös i över ett år)

Idag nästan två år senare tränade jag på Korpen i Lidköping, "hopplös gympa" vilket för övrigt var ganska jobbigt eftersom jag fortfarande hade träningsvärk efter "hopplösa gympan" i måndags. Hur som helst hade jag en liten pappkasse med mig. Där i låg mobil, plånbok, bilnycklar, nycklar till huset och mina luriga skor. Jag tog med mig påsen in i träningshallen som vanligt, gjorde egentligen allt som vanligt förutom att jag välte påsen inne i omklädningsrummet innan jag åkte hem.
När jag efter en timma eller så packade upp kassen är mobilen borta. Jag kollar igenom kassen igen, kappan och bilen. Ingen mobil...ringer Korpen och de säger att de bara har manlig personal så de kan inte kolla men ingen har lämnat in den. Kastar mig i bilen (Tomas skulle just åka iväg till han som mekar vår bil men det fick anstå) kör till Korpen men ingen mobil stod att finna. På hemvägen tänker jag på hur mycket pengar jag förlorat med tanke på att jag ska betala mobilen 22 månader till. Tänk om någon har ringt en massa skräpnummer innan jag hinner spärra den och jag får betala det.
slår det mig att det faktiskt har lirkat sig in saker i mina träningsskor tidigare så jag kanske ska kolla där innan jag ger upp...och där i den vänstra, inte alldeles underbart doftande träningsskon ligger min nya, flashiga, rosa telefon.

Tror ni att Tomas hann idiotförklara mig innan han slängde på sig jackan och drog...? 

Träning

Så här i början av året brukar min motivation att träna vara lite högre än normalt och när "mamma-lediga jobbarkompisen" frågade om jag ville köra igång var jag inte sen att hänga på.
Det var gratisvecka på Korpen så vi provade "hopplös gympa" som var jättebra. Däremot fick inte jag någon gratis provapå-vecka för jag hade ett kort där sedan några år tillbaka när jag och "mamma-lediga jobbarkompisen" styrketränade där. Hon hade samma kort  men fick träna gratis i alla fall för de orkade inte ta tag i det då (5 minuter innnan jag kom) men men, ingen idé att vara bitter. Bitterfitta kan jag välja att vara en annan dag.
Idag ska vi gå på nästa "hopplösa gympa". Får se hur det går för det känns fortfarande i kroppen. Det brukar i och för sig släppa när man värmt upp.

Gårdagens psyk-bryt

I går morse fick jag ett hysteriskt bryt hemma och skällde på mina barn så jag fick ont i halsen. Inte så pedagogiskt och bägaren var helt enkelt full och rann över.
När man tänker över vad det är barnen gör (eller inte gör) så tycker man att det är löjligt att bli så arg  men när man får tjata om samma sak, samma krångel och samma stress varje morgon så går det till slut inte att hålla emot.
Jag är av åsikten att det är helt ok att bli arg men det finns gränser och den gränsen passerade jag definitivt i går morse genom att bland annat skrika för full hals: "Håll käften". Barnen får alltid bannor om de använder orden...

När jag hämtade Albin på eftermiddagen ville fröken prata för han hade varit lite off och annorlunda i skolan. När jag frågade om det berodde på att jag var arg på honom på morgonen så nickade han och DÅ kom det dåliga samvetet.
Vi pratade mycket om det på eftermiddagen, eller rättare sagt JAG pratade mycket med Albin om det för han är inte så pigg på att prata känslor men det verkar som det gått hem åtminstone för stunden för både Albin och Linnea var små änglar på morgonen idag. Vi blev till och med lite tidiga och då tog vi det lugnt hela morgonen!
Hoppas det håller i sig!

Snuskiga fantasier

Det är tur att man har arbetskamrater som förgyller tillvaron för en. Förra veckan hade vi flera diskusioner om olika sex-ställningar. Varför då, kanske ni undrar?
Jo, för fru C som jag kallar henne i bloggen hade läst inlägget om de nya möblerna och tyckte jag hade blivit en aning för privat i min blogg. Varför då, undrar ni kanske igen?
Jag skrev ju i min blogg att jag mutat Tomas med en "42.a"  (42 tums TV) men fru B trodde jag mutat honom med en "69.a".
Det var en ganska kul diskusion om hur en 42.a skulle gå till rent praktiskt!


Nytt möblemang

I fredags var vi på EM här i Lidköping och köpte soffa. När vi kom hem fick jag panik för när vi mätte trodde vi först att den skulle bli alltför stor och inte få plats. Efter lite mer mätande trodde vi att den skulle få plats men se konstigt ut men valde ändå att hämta den. Den får plats utan problem men det är hiskeligt stor så barnen ser ut som små bebis-pluttar när de sitter i soffan.
På söndagen åkte vi och köpte en 42-tums platt-TV till vardagsrummet där nere. Jag (läs vi) ville ha en TV där nere så vi kan titta på TV med andra vuxna ibland eftersom barnen kollar på TV-n där uppe när vi har gäster. Så för att få min vilja igenom med möblerna så "mutade" jag Tomas med en 42:a).

Nu ska vi bara få tag på ett skåp att ha under tv-n, nytt soffbord, matta och sen "måste" vi ju byta gardiner också. (De vi har passar faktiskt inte bra till soffan så det är ganska nödvändigt).
Tomas har tillbringat hela förmiddagen att dra 13 meter lång antennkabel längs väggar och tak och få det att se så bra ut som möjligt med kabelgömmor.
Jag skulle städa under tiden så vi slipper det i slutet på veckan när vi båda jobbar men jag blev sittande här i stället. Lite har jag städat och tvättat men när turen kom till badrummen var det något som bara drog mig till datorn. Det gick inte att komma loss...

Skridskoåkning

Här i Råda har det varit skridskoåkning för nästan hela slanten. I ungefär en och en halv vecka har vi haft minusgrader vilket gjort att sjöarna frysit och det går utmärkt att åka skridskor både på Lidan och Vänern. Vi har i och för sig inte åkt varken på Lidan eller Vänern för här har vi sån lyx att vi kan åka skridskor på kvarterets lekplats. Ett par av grannarna som har kontakter på branstationen tog initiativet och lånade munstycke och slang därifrån och har spolat lite varje kväll. Det började i fredags och i lördags var inte Tomas sen att hänga på med lite värmande på flaska. Det blev en helkväll och han var inte alldeles nykter när han kom hem. Det var ju faktiskt 12 minusgrader så det får man kanske ha förståelse för?!
Lekplatsen i området brevid blev spolat några dagar innan så där åkte de först så nu börjar tekniken att sitta både för Albin och Linnea.

RSS 2.0