Svärfar i Thailand

I måndags skulle svärfar och hans trolovade åka till Thailand. På förmiddagen skulle de ta flyget från Göteborg till Stockholm och redan där så sket det sig. De fick flyga från Köpenhamn istället p.g.a ovädret. Väl framme vid flygplatsen i Bankok började demonstranterna att ta sig mot flygplatsen så de hade mött dem i taxin på väg därifrån. Några timmar senare hade de kapat flygledartornet. Snacka om tur.
Mindre tur hade de med hotellrummet där de skulle bo över natten innan de åkte vidare till slutgiltiga destinationen. Det var ett rum med en säng och en lampa. Massor med myror och kackerlackor. Alla väskor fick vara stängda, duschen vågade de inte använda och i luren hör jag svärfar säga till sin trolovade:

"Ställ inte vinet på golvet för det blir så mycket myror i det då"...

Skönt i alla fall att allt gått bra och konflikten har förhoppningsvis löst sig när de ska åka hem om två veckor.


Vattenkopps-statistik

Dagens antal: 207 vattenkoppor. Kliar en del men inte så mycket som man kunde tro. Albin är mycket tapper!

Nästa års immunförsvar...

...håller vi på att bygga upp för fullt. För med tanke på vilken förkylningshöst detta varit måste utgången bli ett toppen-immunförsvar 2009!

Själv har jag varit förkyld i snart 4 veckor. Lagom tills jag känner att förkylningen håller på att ge sig kommer en ny. Har satt sig på stämmbanden denna gång så det har varit lite svårt att prata ett par dagar och varit så fantastikt trött att hela huset hållit på att förfalla. Igår fick jag ta strumpor ut tvättkorgen till Albin för jag har inte orkat tvätta...eller rättare sagt inte orkat hänga tvätten som legat i maskinen i 48 timmar och fått 2 tvättar och 1 sköljning. Idag mår jag dock bättre, har ingen feber och har redan tvättat 2 tvättar och den tredje ligger i maskinen och än är jag inte utmattad. (kan inte Tomas tvätta då tänker säkert alla, inte bara feministerna, men han är i Ronneby måndag till torsdag så det funkar sådär)

Förra veckan hade Linnea ögoninflammation så då var jag hemma med henne och det var ganska bra med tanke på hur jag själv mådde och i går ringde de från skolan och trodde att Albin fått vattenkoppor och det stämde. Igår hade han en koppa på hela dagen men feber och kände sig kass. Idag har han skrapat ihop ett 50-tal. Får väl se vart det landar. Lyckas nu Linnea få vattenkoppor inom ett par veckor så är vi ju klara sådär lagom före jul...perfekt timing, planerad in i minsta detalj!

Bandy

Ja, då har Albin bestämt sig. Han ska börja bandy. I söndags förra veckan var det träning kl 08,00 och han tyckte det var jättekul trots att ingen av hans klasskompisar var där. Från och med idag är det träning på onsdagar vilket passar oss utmärkt. Har nämligen ingen annan aktivitet den dagen...pappa vänjer sig nog vad det lider. Ska bara fixa bandyklubba, nya skridskor (de andra är för små) och kanske ett par riktiga överdragsbyxor så han håller fukten borta nu när han inte har sina "hockeysumobyxor" på sig.
Fördelen med en Albin på isen i nuvarande utrustning är ju att han syns. Nästan alla andra hade vita hjälmar, blå tröjor och byxor och naturligtvis bandyklubbor. Albin hade röd hjälm, röda hockebyxor, hockeyhandskar som är dubbelt så stora som bandyhandkskar, hockeyklubba och en röd tjeckisk hockeyröja vid namn "Sykora".
Undertecknad ska endast ikläda sig andra skor vid nästa träning. Det tog inte så lång tid innan tårna var bortdomnade. Man lär så länge man lever.

Julbord

Denna veckan har vi en tävling på jobbet där priset är att vi får ledigt med betalning den 23 december. Vi har 10 punkter och vi måste klara 9 av dem. Vi ska faktuera en viss summa, sälja in vissa projekt, boka ett visst antal besök till en viss kund, börja ett samtal om dagen med "Ho Ho Ho" och avsluta med "God Jul" (hyfsat pinsamt men ingen har blivit sur i alla fall, men ytterst förvånade). Vi skulle även göra en julkrubba med Josef, Maria, jesusbarnet och de tre vise männen och minst 5 av medarbetarna på jobbet skulle figurerna föreställa och en dag skulle vi ha julbords-knytkalas till lunch.

Besöken är avklarade så vitt jag vet och julbordet hade vi idag, mmm... det var jättegott. Julkrubban är klar och vår datakille har gjort fotomontage med våra huvuden. Krubban såg så rolig ut att vi skrattar så vi nästan gråter varje gång vi går förbi. Fortsättning följer.

Första snön

Igår kom den första snön till Lidköping. Ett gediget snöfall under några minuter som efter en halvtimma blev till vatten. Linnea som var hemma med ögoninflammation drog på en extra växel när hon skulle ta på sig kläderna och göra snöänglar.                      


Hockey

Albin började hockey i höstas men knattarna hade ingen tränare på försäsongen så han fick träna med U10. Det blev lite för svårt och han tröttnade. Han lovade att göra ett försök till när säsongen började med de jämnåriga och i fredags var det dags för den första träningen.
Han ville inte alls och var arg som ett bi och grät hysteriskt över att han hade världens mest elaka föräldrar som tvingade honom när han istället vill spela bandy! Vår motivering var dock att han lovat att prova en gång till och att han efter det skulle prova bandy och sedan fick han välja vilket han ville.
För oss (läs mig) spelar det ingen roll vilken sport han utövar bara han har kul (Tomas vill väl helst att han ska spela hockey för han tycker ju bandy är det tråkigaste som finns, men han går naturligtvis med på bandy om så skulle bli fallet)

Han åkte i alla fall till hockeyn och hade superkul och skulle absolut vara med på matchen mot Skara IK på lördagen och sedan skulle han sluta. Vi åkte till Skara dagen efter (samling 07,15 på isstadion) och Albin spelade match. Hela familjen var med för det kan ju faktiskt bli Albins första och enda hockeymatch...


                                   
"Trött"                                               "Straffar"                              "Tack för en god match"

Samtidigt på läktaren...

    

Kalmar - Växjö

I måndags förmiddag gick jag hem från jobbet med feber och förkylning. Min förra förkylning hade just börjat släppa. Typiskt, men sån´t  är livet. Min kusin ordnade så min morbror hämtade barnen på dagis.
På onsdagen var jag som tur var feberfri och mådde mycket bättre för då var det dags att åka på min första Fastighet08. Det är mässor vi anordnar för bostadsrättsföreningar och privata fastighetsägare: www.fastighet09.se och www.marknadsrespons.se 

Jag var på jobbet klockan 07,00 där vår IT-kille fixade deltagarlistor och lite annat till mig och 7,30 tog jag vår lilla jobb-pickup till Kalmar. Ganska regnigt men lite trafik så det flöt på bra med Rix FM och ljudboken "Grabben i kuvösen brevid". Checkade in på hotellet och drog i väg till Kalmarsalen www.kalmarsalen.se  för att börja fixa inför mässan. Var tillbaka till hotellet vid 21,40 och gick ner till foajen med ett glas vin och boken "Bitterfittan" som jag förövrigt kan rekommendera även till er som inte är "bitterfittor".

På torsdagen åt jag frukost med "Mockfjärds fönster" (som jag inte kommer ihåg namnet på för jag är ju ganska kass på det) innan jag drog vidare till Växjö för nästa mässa. Checkade in på hotellet, tog en lunch på stan och tänkte mig en gedigen shopping men hittade inget annat än en julklapp till barnen. På eftermiddagen var det dags för mässa igen och även denna kväll blev det ett glas vin och "Bitterfittan". På fredagen var jag tillbaka på jobbet i Lidköping vid lunch och jobbade till klockan 14,45 som vanligt. Tomas var ledig så han hämtade mig och sedan hämtade vi barnen och hade fredagsmys.

Vecka 45

Då har snart denna vecka också gått (som i ett huj ska väl tilläggas). Tomas har varit i Tjeckien denna vecka också men kommer i kväll efter 3 veckors bortavaro. Kan väl inte säga något annat än att det har varit en ganska normal vecka.

I måndags var det dammsugning och torkning av golv. Hade inte torkat golv på flera veckor och det var SÅ kladdigt. Barnen fick dammsuga sina egna rum och 5-årige kompisen som var här då tyckte det var mycket konstigt.

I tisdags hade vi "veckofikan" här så det fick bli handling och undanplock av mängder av saker som låg i vägen för samvaro. Vi är ju ett kompisgäng som äter kvällsmat hos varandra en gång i veckan. Nu var vi 6 vuxna och 7 barn.
5-åringen från dagen innan var inhyrd för kvällen. Något sen kväll blev det vilket avspeglade sig morgon efter.

onsdagen hade vi utvecklingssamtal med Albins fröken vilket avlöpte väl. Han hade lite svårt att integrera sig i början men det har blivit bättre.Han är ju inte van vid att behöva ta hänsyn till 20 andra 7-åringar. I Tjeckien har han väl varit lite av en maskot och de stora barnen har tagit hand om honom och låtit honom hållas i mångt och mycket. På kvällen skulle jag varit på en återträff med LGSS (Lidköpings Gymnastik och Sim-Sällskap). Min morbror är aktiv i idrottsmuseet och hade anordnat en träff. Men med Tomas borta, trötta barn och en hemsk huvudvärk fick det bli en hemmakväll med tvätt.

I torsdags städade jag toaletterna och plockade lite. Albin hade åkt med en klasskompis hem efter skolan. Jag skjutsade Linnea till gympan, hämtade Albin hos kompisen och sedan tillbaka till Råda skola för att hämta Linnea. Kvällsmat och när allt var undanplockat kom Kusin med dotter som var på promenad och kollade läget eftersom jag varit förkyld och hängig. Det fanns lite glögg kvar sedan "veckofikan" och pepparkakor så vi tog en klunk. Tomas ringde under tiden och berättade att man i Tjeckien provat med Becherovka i glöggen. (sprit med pepparkakssmak). Detta var vi naturligtvis tvugna att prova. Mmm...kan rekomenderas.

Fredagseftermiddagen gick till pyssel. Barnen ritade vantar med "flagg-mönster" (Sveriges flagga, italiens osv.) och klippte ut. Handling på Hjertbergs, kvällsmat och Diggiloo.

I morse (lördag) vaknade jag vid 6-tiden och läste en stund. ´Gick jag upp vid 7,30 och satte mig vid datorn. Kollade aktier i höstas men köpte inga och jag har satt in pengar i min depå så jag var ute och kollade. Börjar bli dags att köpa snart nu det är lågkonjungtur.
Nu är jag skithungrig efter 3 koppar kaffe på fastande mage. Linnea hoppade just från soffbordet och vrickade foten!

Ja hur var det nu igen... gud, straff, direkt...nej, förlåt, logisk konsekvens hette det ju!

Sepsis eller inte sepsis? Det är frågan...

För er som läst min blogg i veckan vet ni att jag var hos doktorn i tisdags för en infektion i armen som hade tecken på att kunna utveckla sig till sepsis (blodförgiftning). Doktorn tyckte inte det var tillräckligt illa men skrev ut ett "reserv-recept" som fanns på apotektet ifall det skulle bli värre.

Dagen efter såg det bättre ut och symptomen på sepsis var borta. Sedan kom det tillbaka lite under onsdagen men inte alls så mycket som innan så jag avaktade. Sedan dess har det sett bra ut och såret har läkt ihop fint och rodnaden gått ner dag för dag... ända tills i morse! Då hade strecket kommit tillbaka, både längre och bredare än när jag var hos doktorn så när apoteket öppnade hängde jag på låset. Hämtade mitt pencillin som var ett bredspektra-pencillin och kostade därför 350 riksdaler.

Efter apoteket åkte vi till kyrkogården och tittade till gravarna och tände ljus och när vi kom hem gick jag för att kolla mitt streck och ta mitt pencillin. Vilket jävla streck!? Det var hur borta som helst! Kollade efter ett par timmar igen och inte tillstymmelse till något streck. Ytterligare ett par timmar senare lite rodnad men man kan knappast kalla det tecken på sepsis. Så, mitt DYRA pencillin ligger fortfarande kvar i tvättstugan och jag går och kollar min arm med jämna mellanrum.

Nu har jag funderingar på om jag ska kalla det hypokondri istället för sepsis. Tänk er själva om någon frågar:

Hur mår du Sara?

Jo, tack bra förutom en släng av blodförgiftning sådär 10 minuter om dagen!

RSS 2.0