Shopping i Göteborg

I lördags morse åkte vi ner till Ingared utanför Alingsås där barnens farfar Lasse och hans sambo Ulla bor. Barnen skulle stanna där till söndagen medan jag och Tomas åkte vidare till Göteborg för att bo på hotell, shoppa och äta gott. Albin hade fortfarande lite feber så vi var i valet och kvalet om vi skulle åka men "Ingaredarna" tyckte att han lika gärna kunde ligga i soffan och kolla på TV där som hemma och för Albins del var det OK.

Jag och Tomas hade bokat rum på First Hotell G som ligger i centralstationens hus. Hyfsat billigt hotell men fräscha rum och bra frukost. Första dagens shopping var i 5an-huset innan vi gick till hotellet och checkade in. Kvällsmat åt vi på en restaurang som Ulla rekomenderat, Dinner 22. www.dinner22.se  Jättegod mat, till och med tjeckisk öl på fat!

På söndagen sökte vi oss lite utanför 5an-huset och tog en "latte" i solen på ett utomhusfik. Sedan kom den seriösa shoppingen på Lagerhaus och Granit innan vi åkte till Ingared för att äta middag och hämta barnen. Linnea hade feber när vi kom, samma sjuka som Albin haft dagarna innan och Albin var nog trött för han somnade i bilen och det är inte ofta det händer.

Idag när jag var hemma med Linnea sa hon:

"Mamma, jag vill bo hos Ulla jämt" så barnen har nog haft en lika bra helg som föräldrarna.

Gammal?

När jag var yngre hörde jag ofta de gamla säga att "det var bättre förr". Jag tänkte alltid att de var gamla och tråkiga och om det nu var så mycket bättre förr varför hade man då ändrat saker? Jo, för att man kom på en lösning som var bättre. Det var nog helt enkelt bara hemvant och man ville därför ha det som vanligt. Alla förändringar är naturligtvis inte bättre men många är väl det i alla fall.

Härom dagen när jag gick in på min mail hade de ändrat om hela sidan. Den såg helt annorlunda ut, andra knappar, andra funktioner, ny designen. Nu sitter jag där och letar efter knapparna och svär för att det tar så lång tid och undrar varför man hela tiden måste ändra på allting. Jag som precis hade lärt mig var knapparna satt och hur det fungerade.

Känner ni igen symptomen...?

Silja Galaxy

I lördags morse åkte jag med chefen och två tjejer från jobbet till Stockholm. Vi bjuder in bostadsrättsföreningar till mässor i många olika städer varje år och de som kommer får ett presenkort att följa med på mässa ombord på en färja mellan Stockholm och Åbo på hösten så i helgen var det dags.

När vi kom fram skulle vi lägga biljetter m.m. i deras kuvert som de får vid incheckningen. Incheckningen gick sådär. Alla kom på båten men det var inte med någon god marginal. På 1,5 timma ska vi checka in 500 personer. När det funkar är det inga problem men vi hade inte fått alla biljetter av Silja så det blev lite krångel. Sedan hade vi gjort en och annan miss själva också men huvudsaken är att det löste sig.

På kvällen kom alla kunder och riggade upp och på söndag morgon kl 8.45 slogs portarna upp för ett hundratal morgonpigga mässbesökare. Jag och mina andra två kollegor tog emot i entrén, delade ut program och tipspromenad. Vårt jobb var också att kontrollera att föreläsarna höll sina tider, dela ut papper och penna till åhörarna och kolla att tekniken fungerade så föreläsningarna kunde börja i tid. (Alla som känner mig vet ju att jag är teknisk idiot så mitt jobb bestod väl snarare i att hämta Siljas konferensvärdar när tekniken strulade.) Konferencier var Bengt Grafström, svensk TV och radiopersonlighet.
Klockan 17,30 var det slut och vi var i Lidköping igen vid 23,30-tiden. Det var en trött Sara på jobbet igår...

Logisk konsekvens

För några år sedan fick jag lära mig ett nytt ord. "Logisk konsekvens" (okej då, två ord)
När barnen inte sköter sig beror det ju på en massa olika saker (ofta på dig som förälder) och så ska logiska konsekvenser vara bättre än straff. En logisk konsekvens är till skillnad från straff kopplat till den handlingen man gjort. Det kan t.ex vara att om barnen inte borstar tänderna får man inget godis eller fika medan ett straff till den handlingen kan vara dataförbud i en vecka.

I morse var Albin INTE på hurmör att göra sig i ordning. Det fäktades med tandborstar i badrummet så tankrämen flög. Istället för att ta på sig skor och jacka slog han syrran med hockeklubban o.s.v. Efter fyra tillsägningar att ta på sig var mitt tålamod slut. 7.15 ska vi åka och är man inte klar då får man åka som man är. Alltså fick Albin gå till fridis i strumpelästen och t-shirt. Han grät och jag kände mig som världens sämsta förälder. Just denna dag såg man alla andra föräldrar jaga sina barn lekfullt, krama dem, pussa dem m.m. Det var naturligtvis inte fler föräldrar som var kärleksfulla idag utan det var väl bara jag som uppfattade det så eftersom jag var den mest elaka föräldern i Lidköpings kommun.
Jag får lite dåligt samvete för att jag gjorde det här men samtidigt vet jag att om jag inte sätter ner foten utan bara tjatar om det kommer jag få tjata tills han flyttar hemifrån. Jag får väl pussa honom lite extra ikväll.


Babianpizza

När man är 5 år som Linnea är det ibland svårt med orden. Vad de heter, vad de innebär och hur de används. I tisdags när hon hade urinvägsinfektion och lite feber var hon ganska hängig och ville inte äta. Då bestämde vi att vi åker och köper pizza och fanta. Vi satte oss framför tv-n och tog var sin stor bit på tallriken när Linnea utbrister:

"Åh, vad det ska bli gott med babianpizza!"

Rätten för dagen var kebabpizza men det ordet har hon inte hört på över 2 år och var inget hon åt innan vi åkte till Tjeckien. Nu, flera dagar senare har hon fortfarande svårt med ordet kebab. Det blir babian eller kabian.

Igår när vi åkte för att hämta Albin på fridids sa jag till Linnea:

"Ikväll kommer farfar och hälsar på"
"Jippi" svarar Linnea och frågar "Är det idag?"
"Ja, det är idag" svarar jag
"Vad är det för dag idag?"
"Det är torsdag"
"Men vad är det för dag idag imorgon?"
"Imorgon är det fredag" svarar jag nära till skratt
"Men vad var det nu för dag idag ikväll?"
"Idag är det torsdag"
"Ikväll?"
"Ja, ikväll också"
"Vad är det för dag idag imorgon, nu igen?"
"Imorgon är det fredag"
"Jaaa, då får vi fredagsmys!"


Världens bästa mamma!

Sedan Linnea var liten är det bara pappa som har gällt. Pappa ska natta, pappa ska göra ditten och datten. Mamma har däremot i Linneas ögon varit mest ivägen.
Igår fick jag dock en ömhetsbetygelse som heter duga. Vi bakade sockerkaka och då Linnea och jag gjorde det själva fick hon slicka av båda visparna och hela degbunken helt själv. Då kom de magiska orden:

"Du är världens bästa mamma!"

Att jag inte tänkt på det tidigare. Det är bara att ge henne en skål med sockerkaks-smet!


VAB

Idag är det min första "vård av barn" på över två år. Visst har barnen varit sjuka men man har ju inte haft någon att rapportera det till.
Under några dagar har Linnea kissat ner sig mer än vanligt och i förra veckan när hon varit på toaletten kissade hon ner sig två minuter efter hon varit på toa. I börja blev jag arg på henne, hon har nämligen lurat oss förut att hon gått på toa men bra varit där inne och spolat toaletten utan att kissa. Men i måndags kväll och tisdags morse klagade hon på att det gjorde ont när hon kissade. Jag ringde vårdcentralen och fick tid en halvtimma senare.
Efter en halvimma på vårdcentralens toalett, många sånger och glas vatten senare hade vi lyckats få till ett prov som visade på bakterier. Iväg till apoteket för pencillin och direkt till skolan för att hämta Albin. Grannens pojk Edvin skulle också med för jag hade lovat att ta med honom till hockeyträningen klockan 16. Stackars Linne fick stå ut i ishallens kyla en timma men vi hade lång vinterjacka, vantar och mössa. Sedan gick vi ut och värmde oss emellanåt.

Sedan kom eldprovet på kvällen, flytande pencillin! Linneas dom:

mmm... vad gott!

Faster och farbror

I helgen som gick var min kusin och faster från Göteborg i Lidköping. Kusinen ger kurser i qviltning och staden var omdöpt till "qviltköping". Faster tog med sig sin bror och kom hem och tog en fika och pratade en stund. Det var mysigt att träffa dem för nu var det några år sedan.
I övrigt har helgen varit vikt åt brödbakning, att fylla frysen med köttbullar och annat, promenader, massage och projekt röja i tvättstugan bland flyttkartonger och annat krafs. Lite slapp och mys har vi också hunnit med.

Tjänster och gentjänster

Min granne som också är massör kom på den goda idén att istället för att gå och köpa massage kan vi massera varandra. I helgen blev första gången. Först masserade hon mig och sedan jag henne. I fortsättningen kommer vi förmodligen massera varandra varannan helg. Hur som helst var det jätteskönt och kommer med glädje se fram emot våra möten. Hon har dessutom jobbat som massör på Lundsbrunns kurort och är väldigt erfaren och har lite andra grepp som hon lär mig. PERFEKT!

Längtan

I kväll har jag varit ute på mina tjeckiska vänners bloggar och läst ordentligt om vad som händer där nere. Det är allt med lite sting i hjärtat och längtan man läser dessa rader. Man blir inte mindre avundsjuk av att gå in och läsa vädersidorna för Pardubice: 20-28 grader hela veckan... 

Späckad dag

Igår var första gången som jag skjutsade barnen till skola och dagis och ni vet ju hur det är i början när man ska till nya ställen. Hur lång tid tar det, när måste vi går upp på morgongen, vilken tid ska Tomas till jobbet, hinner han hjälpa till innan han åker?
Morgonen avlöpte fint. Var så tidig till jobbet att jag inte ens visste om någon kommit och öppnat ännu. (jag har ingen nyckel än)
Eftermiddagen började också fint. Hämtade Linnea på dagis och sedan upp till Råda skola för att hämta Albin. Efter det var det hockeyträning för Albin och vi hade packat väskan kvällen innan och ställt i bilen. Till hockeyn var vi också tidiga och inga tränare hade kommit ännu. Då säger Albin:
"Var är min klubba?"
Den hade jag glömt och tyckte han kunde träna utan men han vägrade. OK sa jag vi åker och hämtar den. Kommer då plötsligt på att min väska ligger kvar på fritids! Upp till fritids och hämta väskan för nyckeln till huset såg där i. Hem och hämta klubban och sedan till träningen. Fortfarande ingen tränare. Det visar sig att Albins lag inte har någon tränare men det löste sig fint. De fick träna med 9 och 10-åringarna. En helt slutkörd Albin fick duscha i omklädningsrummet för 40 minuter efter träningen var det korvgrillning och tipspromenad med Albins klass. Detta kom vi på kvällen innan och hade ingen korv hemma så iväg till affären för att köpa korv och bröd. Hämta Tomas som just kommit från jobbet och fixa en Linnea som kissat ner sig.
Väl framme på Råda vy hade vi en jättemysig kväll. Barnen lekte och ville knappt åka hem.
Det var svårt för Albin att komma ur sängen i morse. Han var helt slut!

Gårdsfest

I lördags kväll hade vi kvartersfest på lekplatsen. Vi var 40-50 personer och hade ju en fantastisk tur med vädret. Alla tog med sig sina egna stolar och bord och det grillades. Jättetrevlig fest och inga problem att sitta ute halva natten. Även barnen hade kul och jag såg knappt röken av Albin på hela kvällen men när klockan var strax efter tolv på natten och det bara var Albin och två barn kvar kom han och grät och ville hem. Tomas gick hem med honom och jag satt kvar ett par timmar till med en sovande Linnea i knät.

The Rose

I fredags eftermiddag kom chefen med en glad överraskning. Augusti månad har gått lysande så chefen hade köpt alla var sin röd ros. En trevlig avslutning på arbetsveckan eller hur...!?

RSS 2.0