Skolmöte med kommunen

I måndags kväll åkte jag iväg till Rudenschöldskolans aula för att gå på möte om skolans framtid i Råda. Det finns ett område i Lidköping som heter Råda och nedanför detta ligger Råda Mosse där vi bor. När vi flyttade till "ossen" fick vi veta att vi tillhörde Råda skola så där började Albin i augusti i år. Nu visar det sig att det är så många barn födda -03 och senare att de inte får plats på Råda skola.

Kommunen och politikerna har idagsäget fyra förslag:

 -Att bygga ut Råda skola
 -Att ändra upptagningsområdet (att skjutsa de elever som bor på landet till andra skolor)
 - Att låta "Mossebarnen" gå på andra skolor runt om i kommunen där det finns plats.
 -Att bygga om gamla komvux som ligger nära mossen.

Alla förslag har för och nackdelar och det förslag kommunen vill få igenom är att bygga om gamla komvux. Det verkar som de flesta föräldrar också tycker det är det bästa förslaget. Även jag tycker det även om det blir lite krångligt för just vår familj.
Albin kommer ju i vilket fall som helst att gå kvar på Råda skola. Linnea kommer då gå på gamla Komvux. Nackdelen är att det blir mycket skjutsande några år. Vi har det så idag och det tar nästan en halvtimma mer på morgonen och nästan en halvtimma extra på eftermiddagen bara att hämta och lämna. Skolavslutningar m.m. blir på 2 olika skolor samma dag och vi har en bil så det kommer bli lite extra krångel. Å andra sidan känns det fel om Linnea ska bo på "Mossen" och alla andra barn på "Mossen" går på Komvux och Linnea ska tvingas gå i Råda bara för att vi inte vill få mer jobb och krångel.

Vi har ju ett tag till att fundera men just nu känns det lite jobbigt även om jag samtidigt tror att det blir bra när vi väl är där. Det är sådant man gått och tänkt på när man bott i Tjeckien att det blir skönt att komma hem där man vet vart barnen ska gå, slippa skjutsa till olika ställen och så bir det inte så i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0