Historik

Nu har vi ju varit här i drygt ett år och jag börjar därför med lite historik om vad vi gjort i stora drag.

I slutet av september förra året åkte vi till Wien med Tomas kusin Anders, Louise, Victor och Emmy. Vi hade två övernattningar och det var en underbar stad. Vi var bland annat på Naturhistoriska museet och tittade på dinosaurier. Vi fick hotellrummen mitt emot varandra i trapphuset så vi flyttade ut våra möbler när barnen somnat och hade lite mys där ute.

     




Berlin
När vi åkte hem till Sverige julen 2006 stannade vi i Berlin en natt. Tittade på Berlinmuren och gick på zoo med en febrig Linnea. Stackars barn! Behöva springa omkring i Berlin med feber. På vägen tillbaka bodde vi en natt i Dresden. Det var en positiv överraskning med många fina byggnader och Tomas som blev intervjuad av en skolklass som gjorde repotage om staden.

Österrike
I början av februari åkte nästan hela Sverige-gänget i Pardubice till Österrike. Zell am Ziller ca 6 mil öster om Insbrück. Det var en vecka av många sjukdomar. Feber, magskuka och ett och annat korsband som brast men trots detta hade vi jättekul.


                                                                                 


Budapest
Valborg i år firade vi i Budapest med familjen Starberg. Som flyttade hem till Sverige i somras efter drygt 2 års vistelse här nere. På fredagen (på afterwork) frågade de vad vi skulle göra i helgen och svaret blev inget. "Häng med till Budapest då!" sa Åsa glatt. 
"Nja, när åker ni"?
"I morgon bitti klockan 08,36 går tåget"
En timma senare hade vi bestämt oss och vi åkte hem och packade. (Detta ska ni veta är ganska fantastiskt då undertecknad är mycket planeringsbenägen i vanliga fall).
Väl framme i Budapest skulle vi bara fixa hotellrum. Det var konferens i stan och vi hittade ett (efter ett par timmar) Det låg inte särskilt centralt som bilden visar, vi har just stigit av bussen och har en 5 minuters promenad framför oss.
                                                                                   
                                                                                                 

Hade en mycket trevlig helg i Budapest. Vi var vid det berömda slottet och badade på Hotell Gellert.


                                 
              


Möhippa
Tomas chef Robban gifte sig med sin Tjeckiska brud Alena den 1 september. Möhippa är inget man har här i Tjeckien så vi var mycket snälla mot henne. Kidnappade henne på tåget när hon kom från jobbet i Prag. Klädde ut henne, sminkade henne så fick hon ta lite foton på sig själv och ge till sin nyblivna man. Sen var det fest och mat hela kvällen.

                                                                                                             

Moravien
Efter en kort tripp till Sverige i juli så åkte vi till Moravien (södra Tjeckien) några dagar i augusti. Vi gick och åkte båt i vad som måste vara tjeckiens största grottsystem, underbart vackert långt ner i en dal. Westerntown var en hit för barnen, vi besökte slott med djungelväxthus och en hel del annat.                        



                                                                 


Krock
Sista augusti blev jag påkörd bakifrån av en buss som inte tyckte att jag stannat vid rätt övergångsställe! Jag var ensam i bilen som tur var. Polisen kom, ambulansen kom och tog mig till sjukhuset för röntgen och den eftermiddagen gick i en rasande fart. Som tur är har vi Ewa här som är gift med en av teknikerna. Hon kommer från Polen och språken tjeckiska och polska är ungefär som svenska och norska så hon var en räddare i nöden.  Lite ont i nacken och domningar i händer och fötter några veckor men det har gått över helt.

Bröllop
Dagen efter krocken var vi på bröllop i Pardubice slott. Äntligen fick Robban och Alena varandra. En jättekul fest och ett mycket vackert brudpar.


                                                                       

Trebic
I slutet av september i år var vi och hälsade på Tomas jobbarkompis Jacke och hans fru Vendula som bor i Trebic utanför Brno. Himla trevliga människor och på söndagen var vi på ett ruskigt bra zoo i Jihlava. (förutom att Albin blev stångad av en get)


                                                             
                                   


Kommentarer
Postat av: Katarina

Det var roligt att läsa om vad ni har hittat på under ert första år i Tjeckien. Mycket roliga händelser, jag hoppas att vi kommer ha lika mycket att berätta när vi har varit här i ett år! Du och din familj kommer förhoppningsvis vara med och dela framtida händelser med oss!
/Katarina

2007-11-01 @ 13:44:48
URL: http://kattisochgrabbarna.blogg.se
Postat av: Mathias

Kul att ni uppdaterar bloggen. Jag vill ha en förklaring på bröllopskorten. Det var inget dubbelbröllop, eller??? ;)

2007-11-01 @ 20:12:10
Postat av: Birgitta

Undrar precis samma som Mathias.....var det ett dubbelbröllop?????
En sån vacker brudklänning bruden har!
kram Birgitta

2007-11-07 @ 16:27:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0