Magsjuka

I fredags åkte vi till skåne och hälsade på Tomas kusin med familj. De bodde också i Tjeckien i två år och vi har inte träffats sedan vi kom hem därifrån.

Vi grillade på fredag kväll och hade det mysigt men en timma efter jag gått och lagt mig började Linnea att kräkas. En jättespya mitt i sängen. Det var bara att börja tvätta, duscha och greja kl. 02 på natten. Inte exakt vad man känner för just då men man får ju tänka att det är värst för Linnea som dessutom mår skit. Såg fram emot en sömnlös natt med fler spyor men hon sov hela natten.
Gött tänkttye jag och tyckte att vi kan nog köra på som vanligt då. Vi skulle på krogrejs och annat.

Linnea åt inget till frukost men vi åkte i väg till en park där de har djur och lekplats. Hon lekte en stund och åkte en karusell men det gick inte många minuter innan energin var slut. Hon fick i sig en festis men våfflan vägrade hon äta.

Vi åkte vidare in till stan och där köpte vi banan och vatten. Hon fick i sig en halv banan under dagens lopp men inget annat..

När vi kom hem på eftermiddagen kräktes stumpan igen och hon var så trött att hon frågade om hon fick gå och lägga sig. Det fick hon naturligtvis även om klockan bara var 18.00.

På söndagen åkte vi hem kl. 11. Tänkte att det var bra att komma hem i tid ifall det skulle bli fler fall av influensan.

Linnea sov hela vägen hem och kräktes när vi kom hem ett par gånger till och sedan fick hon feber. Då ringde jag till sjukvårdsupplysningen. Tänkte att hon kanske började bli intorkad. Fick recept på vätskeersättning och lugnande besked. Eftersom hon inte hade diarré var det inte så farligt. Man blir tydlgen inte lika lätt intorkad då.

På måndagen har hon fortfarande inte fått i sig något och hon är helt utslagen. Hon sov till klockan 14 och jag väckte henne en gång var 15:e minut för att hon skulle ta en klund med saft och en matsked med vätskeersättning. Stackarn, hon var helt utslagen. På eftermiddagen var hon lite piggare och orkade ta sig hela vägen till soffan och titta på TV där hon låg hela kvällen.

Igår, tisdag, var hon bättre. Hon fick till och med i sig ett par smörgåsrån och på kvällen nästan en skiva formfranska.
Hon har fortfarande svårt att äta men får i sig ordentligt att dricka i alla fall men hon får stanna hemma imorgon också.

Innan Linnea fick magsjukan hade hon lite hull på kroppen. Så där lagom som man ska ha när man är liten men det syntes i morse att hon har gått ner mycket. Det är ju tur att hon hade lite hull att ta av!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0