Danmark

Vi åkte till Danmark i tisdags morse för att bo i en campingstuga i Billund där Legoland ligger.
På onsdagen gick vi till Legoland där vi var mellan 10,30 och 20,45. Vi fick tips av Tomas kusin att skaffa Qick Pass och det är vi glada för. Det är biljetter man kan skriva ut på internet innan man åker dit som ger förtur till vissa attraktioner. Man får 20-30 minuter på sig att gå till attraktionen och åker man inte då blir biljetten verkningslös men om du infinner dig vid attraktionen på utsatt tid behöver du inte köa utan går helt sonika förbi alla som köar. Vi räknade ut att vi sparade ungefär 3 timmars köande på detta vilket gjorde att vi klarade av Legoland på en dag utan problem.
Vädret var okej. Det var 20 grader varmt och kom några små regndroppar iblan men knappt så man blev blöt. Inte förrän klockan var sju på kvällen började det regna ordentligt och då hade vi bara en attraktion kvar och sedan mat och shopping i Lego-shoppen.

På torsdagen gick vi till Lalandia. Det är ett alldeles nytt äventyrsbad som ligger brevid campingen och Legoland. Ute var det 14 grader och ösregn så vi valde verkligen rätt dagar för våra aktiviteter. Lalandia är nämligen inomhus. Vi badade i sex timmar och barnen (eller russinen som vi kallade dem vid det laget) protesterade ändå när vi skulle åka hem.

Lite nervösa var vi på fredags morgonen när vi hörde att det var stormvarning på kusten och att skepp förlist. Vi var inte alldeles säkra på att vi skulle kunna ta oss  hem med färjan men det var inga bekymmer. Nog för att det blåste men vi hade medvind och det gungade inte mycket alls. Det var en ganska trött familj som kom hem vid åtta-tiden på fredagskvällen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0