Prag

I tisdags när alla besök hade åkt hem efter bröllopet åkte jag och familjen in till Prag för att tillbringa tre nätter i en lägenhet vi lånat. Vi hade några saker kvar på vår "att göra innan vi flyttar hem" lista.

Vi kom i väg några timmar senare än det var tänkt  och blev ytterligare försenade när vi på vägen upptäcker att vi glömt kameran. Fick ta en omväg om köpcentrat Palladium och köpa en ny. Tomas var SÅ lycklig. Han har pratat länge om att det är dags att köpa ny. Klockan var mycket när vi kom till lägenheten så vi gjorde inget annat än att gå ut och käka kvällsmat. Sedan satt vi på balkongen några timmar med lite vin. En härlig kväll.

                           
                                             Utsikt från balkongen


Dagen efter gick vi upp tidigt för att ta båten till Prag Zoo. 32 grader varmt och gassande sol men barnen klagade ingenting! Det är bra med tanke på att det är ca 1 mil att promenera om man ska se allt. 

                        
                                                                Bilder tagna från båten.

                                         

På kvällen gick vi en promenad för att ta lite bilder över staden och ända tills vi gick och lade oss vid 23.30 på kvällen satt vi ute på balkongen i shorts och linne i 25 graders värme.

                         

På torsdagen tog vi en vända genom slottet för jag har bara varit där en snabbis sedan vi flyttade hit. Jag och Albin gick upp i tornet vid Karlsbron och sedan blev det vidare promenad genom staden till Petrin för att kolla på rosenträdgården. Det var torrt och mycket hade blommat över men det var ändå vackert. Seneftermiddagen tillbringade vi på en "barnö" där de har en stor lekplats. När det började mörkna på himlen drog vi oss hemåt och hann precis innan himlen öppnade sig och blixtrarna lös upp hela himlen.

                   


På fredagen åkte vi till Andel shoppingcenter ett par timmar innan vi tog tåget till Pardubice. På kvällen åkte vi till Nemosice för att hämta Hudson. Vi var hundvakt till lördag kväll.

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Det verkar helmysigt i den staden....kanske skulle åka dit en gång....

2008-07-08 @ 11:40:14
Postat av: Inger

Till Birgitta. Ja gör det!!!!!!!!!!! Du kommer inte att ångra det!!!!!!!!!! Råd Från En Pragfrälst.

2008-07-13 @ 23:09:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0