Orlických Horach

Så heter området där vi var på skolresa/skidresa 20-24 januari.

Mimmis hyresvärd Dana jobbar som lärare på skolan och skullle åka dit med sin klass och frågade om vi svenskar ville följa med. Tyvärr fanns det ingen snö där vi bodde men det gick att åka buss ca 1,5 mil varje dag till en annan skidby där det fanns snö. Så varje förmiddag åkte vi skidor. Albin lärde sig att åka själv och tog de blå backarna helt utan problem.
Linnea kom så långt att hon själv kunde gå upp en bit i backen, vända och åka ner. Inte illa för en tös som är 4 år att gå med pjäxor och skidor upp i backen. När hon kommit på hur man skulle göra så ville hon inte sluta. (Det var också Albins största problem- att åka hem).
Dana hade 24 elever med sig  som var 8 år och till sin hjälp hade hon två studenter. Hon gjorde det mesta själv och passade upp på ALLA, även oss svenskar. Hon hjälpte mig att bära barnens skidor, hon lastade på ALLAS skidor på bussen, såg till att alla hade mellanmål, serverade oss dricka vid borden när vi satt och åt och det tycker jag säger en hel del. Vi var 6 vuxna på 7 barn (vi svenskar) och hon hade 24 barn att ta hand om men ser ändå till att vi har det bra.
De första två dagarna hade vi otur med vädret för regnet öste ner men de sista två dagarna var riktigt fina. Linnea och Albin gick en dag i skidskola och sedan åkte de på egen hand.




                 
Skidskola                          Linnea                             Albin                                

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Tänk va ni får uppleva mycket! Sååå roligt för barna....
Kram Birgitta

2008-01-28 @ 10:13:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0