Skidresa i Solan

I torsdags när Albin slutat skolan åkte vi iväg till en stuga i bergen för att åka skidor i en by som heter Velke Karlovice. Det var Tomas tjeckiske jobbarkompis Jake och hans fru Vendula som bjöd in oss tillsammans med familjen Gustafsson( Jonas, Katarina, Jakob 5 år, Lukas 3 år och Hudson- Golden Retrivervalp) och tjeckiska jobbarkompisen Milos och Simone.
Tyvärr fanns det för dåligt med snö för att åka skidor men barnen hade lite snö att leka i på tomten i alla fall. På lördagen åkte vi till grannbyn för att bada så barnen fick komma ut ur stugan några timmar. Det blir ganska intensivt med så många personer på en liten yta när man inte kan vara i skidbacken hela dagen.

Vi har ätit bramboracky (potatispankaka) tills vi storknade. De gjorde nämligen smet på 10 kilo potatis men de var fantastiskt goda!

Vi har haft svenskakurs för tjeckerna, de har haft tjeckiskakurs för oss, mest har vi pratat engelska men fru Gustafsson fick även tillfälle att damma av sin franska.

Vad har jag lärt mig för nyttigheter under den här resan då?
Jo... Tjeckerna kan leva på te och vetelängd i 4 dagar utan problem och jag kan numera utan att blinka säga: jeho jemeno je Tomas som betyder: Hans namn är Tomas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0