Julen 2008

Kvällen den 23 dec hade vi uppesittarkväll med familjen Andersson. (Kusin med familj.) Det åt´s jansson och julskinka och annat gott, spelades bingolotto och Tomten kom på besök. Runt midnatt åkte vi hem för att orka med julafton.

Vi var själva på julaftonen och hade en riktigt mysig dag. Efter frukosten gick vi till lekplatsen och tog en promenad i de "nya Råda-kvarteren" som byggdes när vi var i Tjeckien. Sedan förbereddes jullunchen och det var lika njutbart som vanligt med julbord.
10 minuter innan Kalle anka var disken och kaffet klart och efter Kalle var det paketutdelning.

juldagen åkte vi till Tomas bror Mathias som köpt sig ett litet hus utanför Falköping till sig och hunden Maja. Vi tog en kopp kaffe och kollade "nyförvärvet" . Det är ett mysigt hus och en fin trädgård och jag är övertygad om att han och Maja kommer ha mysiga grillkvällar där. Hoppas man kan få ta med en korvpaket och en öl och vara med någon gång.
Efter snabbvisiten hos Mathias åkte vi till Tomas mamma Lisbeht som flyttat till en gård utanför, ja... vi åkte förbi Slutarp, igenom Kinnarp och inte så långt från där hon bodde stod det Annelund och Herrljunga 3 mil på en skylt. (När vi åkte från Göteborg igår såg jag att det stod Annelund på en skylt och med mitt lokalsinne så kan vi ha varit nästan var som helst) .
Hemma hos Tomas mamma Lisbeht och Sven åt vi kyckling och träffade halvsyster Louise och halvbror Martin.

Fredagen (annandagen) skulle ha tillbringats på stadens REA men fick i stället tillbringas i sängen med migrän. På eftermiddagen var det bättre och då var en 5 timmar lång Fanny och Alexander lagom aktivitet. Första gången jag såg hela och kvällen fick avslutas med filmen om Selma Lagerlöf.

Igår, lördag, var vi på IKEA på förmiddagen och bestämde oss för ett nytt matsalsbord. Det enda vi var säkra på när vi åkte dit var att vi inte skulle ha ett bord i ek men med vår vanliga beslutsamhet blev det ett bord i just ek!  På vägen hem åkte vi till Tomas pappa Lasse och sambo Ulla som bor nära godisfabriken söder om Alingsås där vi åt god mat och barnen fick några klappar.

Ja, så har vår julhelg sett ut hittils.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0