Helg i Bratislava

I fredags kväll lämnade Tomas barnen hos familjen Gustavsson. På vägen dit köpte han pizza och sedan stannade han kvar några timmar. Katarina skulle nämligen ut och äta och det hade inte varit så sjysst att lämna Jonas själv med nattning av 4 barn i åldern 2,5-6 år plus en sjuk hundvalp. Tomas och Jonas hade en videokväll och jag stannade hemma för att krya på mig inför helgen.
På lördag morgon åkte vi till tågstationen strax före kl 8 och när vi var där fick jag reda på vart vi skulle åka, nämligen BRATISLAVA, Slovakiens huvudstad
                                                                                              


Det tog ungefär 3 timmar att åka tåg och vi bodde på ett jättefint hotel. På eftermiddagen tog en snabbsväng i staden  som var mysig men svinkall, vi frös i flera timmar efteråt. Vi gjorde ett försök att värma oss med en kopp varm choklad på ett av stadens inneställen. De hade hur många sorters choklad som helst i både fast och flytande form men tyvärr så smakade den SKIT!
                                                                                                   



På söndagen var vi lite kulturella och åkte spårvagn till slottet som ligger högt upp med utsikt över staden och Donau. Om man går upp i ett av tornen har man ustikt över hela staden och Karpaterna. Om det är klart kan man se ända till Wien men som ni kommer se på bilderna så kunde man inte se så långt denna dag. Vi tog ytterligare en sväng i de gamla delarna av staden med fina gränder och sedan tog vi tåget hem strax efter kl 16.



Bratislava är nog en fin stad på sommaren för man har sparat mycket träd och grönska. Däremot är det väldigt stora variationer. När man delade Tjeckoslovakien bildades två nya länder, Tjeckien och Slovakien och Slovakien är lite fattigare än Tjeckien. Tjeckien har en hel del industrier men Slovakien har tydligen mest jordbruk. Inne i själva centrum på staden är det fint men så fort man kom lite utanför är det grått och trist och mycket grafitti.

              

Kommentarer
Postat av: Inger

Lät som du var trött. Hoppas du mår bättre nu när du blivit ett år äldre..

Kram

2007-11-23 @ 22:01:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0